lauantai 1. elokuuta 2015

Nauris salaattia

Tämä ruoka oli monien käänteiden aikaansaama, ja silloin yleensä tulevat mielenkiintoisimmat lopputulokset. Ostin heräteostoksena nipun tuoretta naurista. Kotona mietin että taidanpa paistaa sen ja lisätä salaattiin. Siivutin nauriin ohueksi, ja silloin muistin että sehän kaipaa timjamia. Eräällä lähes naapurissa asuvalla tuttavalla on paljon yrtti-istutuksia, ja kysyin häneltä voisinko hakea oksan timjamia. Samalla kun hain timjamin (ihanine kukintoineen), hän antoi muitakin yrttejä, ja näitä huikean kauniita kesäkurpitsankukkia.

Paistoin nauriin voissa valkosipulin, timjamin ja hunajan kera, ja lopuksi ripottelin pinnalle suolaa.

Salaatista tuli "syötävän kaunis", ja kaiken lisäksi todella herkullista. Paistetun nauriin lisäksi tässä on friseesalaattia, cantaloupemelonia, sipulin vartta ja halloumia. Kastike oli yksinkertainen, vain turkkilaista jogurttia, sitruunaa, valkosipulia, suolaa ja tuoretta minttua.