lauantai 1. elokuuta 2015

Nauris salaattia

Tämä ruoka oli monien käänteiden aikaansaama, ja silloin yleensä tulevat mielenkiintoisimmat lopputulokset. Ostin heräteostoksena nipun tuoretta naurista. Kotona mietin että taidanpa paistaa sen ja lisätä salaattiin. Siivutin nauriin ohueksi, ja silloin muistin että sehän kaipaa timjamia. Eräällä lähes naapurissa asuvalla tuttavalla on paljon yrtti-istutuksia, ja kysyin häneltä voisinko hakea oksan timjamia. Samalla kun hain timjamin (ihanine kukintoineen), hän antoi muitakin yrttejä, ja näitä huikean kauniita kesäkurpitsankukkia.

Paistoin nauriin voissa valkosipulin, timjamin ja hunajan kera, ja lopuksi ripottelin pinnalle suolaa.

Salaatista tuli "syötävän kaunis", ja kaiken lisäksi todella herkullista. Paistetun nauriin lisäksi tässä on friseesalaattia, cantaloupemelonia, sipulin vartta ja halloumia. Kastike oli yksinkertainen, vain turkkilaista jogurttia, sitruunaa, valkosipulia, suolaa ja tuoretta minttua.











8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kumpaa, naurista vai lanttua?

Otsikossa on nauris, jota myös kerrot ostaneesi. Sitten valmistuksen kuvauksessa puhut lantusta, mutta lopussa taas nauriista.

Kuvan perusteella kyseessä on nauris.

Sietää kokeilla.

Anna kirjoitti...

Nauris... Voi apua. Jostain syystä aina sekoitan ne ja näköjään en osaa edes kirjoittaessa jäsentää naurista nauriiksi vaikka siitähän tietenkin on kyse...

Anonyymi kirjoitti...

Kiva kun olet talaisin tauon jälkeen. Liisa

Valkoinen tähdikki kirjoitti...

Nyt iski ihan himo kokeilla tuota salaattia (tai omaa versiota, joka olisi "sinne päin"). Ja tervetuloa takaisin, hih! Sitä paitsi kirjat ovat hyvä syy uppoutua muihin asioihin.

Anonyymi kirjoitti...

Maukkaalta näyttää! Oletko kokeillut täytettyjä kesäkurpitsan kukkia?
Esim. täällä resepti:
http://ruoka.ts.fi/tois-pual-puutarha/taytetyt-kesakurpitsan-kukat/

Kukat sopivat täytettyinä myös osana pataruokaa :)

Tämä on upea blogi, ehkäpä Suomen tyylikkäin. Olen seurannut alusta asti, mutta liian harvoin tulee kommentoitua...

Päivi Nielikäinen kirjoitti...

Vitsi miten kaunista ja herkullisen näköistä 😋

Anna kirjoitti...

Kiitos! En ole tuollaista kokeillut koskaan!

Minttu kirjoitti...

Italiassa söin näitä kukkia tempuran tapaan, uitettuna taikinassa ja paistettuina. Järkyttävän hyviä.