torstai 7. toukokuuta 2015

Kermakko ja sokerikko

Ilmeisesti Lomonosovin kermakko ja sokerikko ovat kirpputorilöydöt. Nämä värit ja nuo vapaat siveltimenvedot ihastuttivat. Näissä on jotain 50-luvun häivähdystä ja aasialaista tunnelmaa. Maksoin sokerikosta ja kermakosta yhteensä 10€. En ole lainkaan perehtynyt vanhoihin posliiniesineisiin, en edes tiedä ovatko nämä oikeasti vanhat... Toinen leima oli kokonaan sininen, toisessa oli myös punaista. Nätit silti, ja käytössä jo!


4 kommenttia:

Rhia kirjoitti...

Kerrassaan hurmaavat! Lomonosovilla on paljon kauniita esineitä, usein tummaa kuninkaansinistä, tällaiset vaaleamman väriset ovat kaiketi hiukan harvinaisempia. Hyvä löytö.

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut sokerikko-kermakko-yhdistelmästä! Tosi kaunis, 50 luvun modernismia minun maallikon mielestä. Aivan sinun ja kotisi tyyliset.

Anonyymi kirjoitti...

Hurmaavat kipot!
Kiinnostuin ja koetin löytää niistä tietoa vähäisellä venäjän taidollani.
LFZ on Lomonosovin posliinitehdas (Ломоносовский фарфоровый завод, Lomonovskii farforovii zavod) , joka nykyään toimii nimellä IFZ (Imperatorskii farforovii zavod, tai sinne päin).

Tällä sivulla on tehtaan pohjaleimoja: http://www.antik-invest.ru/blog/?page_id=1544.
Niiden mukaan esineittesi valmistusaika on välillä 1970 - 1989.
Ylin teksti 11 gr ("gruppa") tarkoittanee "ryhmä 11" ja kertoo kuvion vaikeusasteesta. Mahdollisuudet ovat 6-15.
Alin teksti kertoo laatuluokan. 1c (1 sort) on ykköslaatua ja leima on punainen. 2c on sininen ja 3c on vihreä. Jos siis oikein ymmärsin - mutta tuntuu järkevältä.

Anna kirjoitti...

Ooh...Kiitos kommenteista ja mahtavasta vastauksesta!