tiistai 17. helmikuuta 2015

Pestoleipä

Löysin ihania erilaisia pestoleipäreseptejä, ja leivoin niiden innoittamana sellaisen. Yhdessä ohjeessa kaulittiin leipätaikina isoksi levyksi, voideltiin pestolla ja rullattiin tiukasti kiinni. Rulla leikattiin pituussuunnassa halki, ja osiot kieputettiin toistensa yli. Ohjeessa leipä laitettiin vielä vuokaan, jolloin pinnasta tuli hyvin erikoinen. Minä siirsin leivän ihan vapaana pellille, ja tällainen siitä tuli. Leivän paistuttua sitä oli ihana murtaa, kerrokset lähtivät levyinä irti toisistaan. Leipätaikinan tein 4 desiin vettä. Vähän suolaa, vähän hiivaa, vähän öljyä ja sopivasti jauhoja.

Sudenkorennon siivet löytyivät viime kesänä meidän takapihalta. Kaivoin kaapista suklaata, ja ne olivat yhdessä purkissa jemmassa. Olin jo unohtanut siipien olemassaolon. Ne ovat tosi kauniit.









Ei kommentteja: