maanantai 15. syyskuuta 2014

Baby pinaatti pitsaa ja kirjoja

Tein tänään pikkupitsoja, joihin tuli myös kuullotettua baby pinaattia.

Ohje

2 dl vettä
durumjauhoja
25 g hiivaa
1 paprika
1 prk pestoa
kalamata oliiveja
valkosipulia
(pähkinä)öljyä
babypinaattia
1 mozzarella
1 feta
basilikaa (timjamia, salviaa)
suolaa, pippuria, sitruunaa

Sekoita kahteen desiin vettä nokare hiivaa. Lisää öljyä, vähän suolaa ja durumjauhoja sen verran, että taikinaan tulee hyvä sitko. Anna kohota.
Suikaloi paprika ja kuullota sitä hetki kuumalla pannulla. Lisää ihan lopuksi tuoretta valkosipulia, ja tuoretta timjamia ja salviaa.

Kauli kohonneesta taikinasta kahdeksan pientä pitsapohjaa. Levitä pohjille pestoa ja kuullotetut paprikat. Lisää mozzarellaa ohuina siivuina ja fetaa murusteltuna. Tiputtele päälle kalamataoliiveja.

Anna paistua kuumassa uunissa (275°C) noin 5-10 minuuttia.

Huuhtele baby pinaatit ja kuullota niitä hetki pannulla valkosipulin kanssa. Lisää pippuria ja sitruunaa. Kun pitsat ovat valmiita, levitä kuullotetut pinaatit ja tuoretta basilikaa niiden päälle.Tässä on tuorein kirjasetti, joka on luennassa. Sain jo luettua tuon Ebenin "Totuus taivaasta" kirjan. Siitä on ollut aika paljon juttua siellä sun täällä silloin kirjan ilmestyttyä (jo vuosi sitten), joten halusin lukea sen. Olin yllättynyt miten ohueksi kirja loppujen lopuksi on jäänyt. Kaipasin siihen ehkä enemmän sisältöä. Jotenkin tuosta jäi sellainen olo, että on haluttu yksinkertaistaa vähän liikaa. Itseäni olisi kiinnostanut lukea enemmän tieteellisestä puolesta. Mielenkiintoisinta antia olivat kuvaukset "alisesta". Aika ajatonta ja kulttuurisidoksistakin vapaata kokemusta sen suhteen.

Tuon Antti Holman "Järjestäjä" kirjan aloitin myös, ja vaikka en ole päässyt vielä kovinkaan pitkälle, olen jo nauranut monta kertaa. Holman kirjassa on reilusti luettavaa, ja aionkin nautiskella sen ihan rauhassa. Sen verran mahtavia juttuja on alun perusteella luvassa.


lauantai 13. syyskuuta 2014

Erikoinen neuletakki

Ostin noin neljä vuotta sitten Florenciasta neuletakin, joka on aika poikkeava. Siinä on paljon yksityiskohtia ja pitsiä. Jostain syystä ihastuin neuleeseen ja ostin sen, vaikka tämä ei ole ihan ominta tyyliäni.
Vaate on alunperin kotoisin lahtelaisesta Kimistä. Second handinakin tästä sai muistaakseni pulittaa jonkun summan. Tässä ei ole mitään lappuja, mutta materiaali tuntuu puuvillan ja silkin sekoitukselta. Valmistajasta ei ole mitään tietoa. Kangas (tai siis neulos) on värjätty niin, että joistain kohdin kangas on vaaleampaa ja joistain tummempaa. Pitsiä ja paljettia on kauluksissa ja hihoissa. Tässä vaatteessa on jotain syksymäistä, ja niinpä tämä pääsee taas käyttöön.

sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Arvonnan voittaja

Aamulla oli ihan mieletön sumu. Tällaiset syysaamut ovat lemppareitani, kun on sumuista ja aurinko paistaa matalalla. Luen tällä hetkellä tosi mielenkiintoista kirjaa tyhjyydestä, ja viikonloppu on mennyt sen parissa.

Mutta nyt asiaan! Valitsin äsken arvonnan voittajan, ja se on tällä kertaa Jenny! Laitan sinulle s-postia. Onnea! Ja mukavaa Habitarea.


lauantai 6. syyskuuta 2014

Uusi taidehankinta

Näin tämän taulun kierrätyskeskuksessa, ja ensin luulin että se on kehystetty juliste. Nuo kirkkaan voimakkaat värit kiinnostivat, olen ajatellut että meidän pääväritetyt seiskatuolit kaipaisivat jotain, mikä nivoisi niitä yhteen muuhunkin tilaan.

Taulu on aika iso, sen ulkomitat ovat 99 cm x 77 cm. Takana oli leima ja työ oli siis selvästi kehystetty ihan kunnolla, koska siellä oli liimapaperit ja muut systeemit. Paspis oli paksu ja huomasin että sen sisäreuna on käsin värjätty. Pelkkä kehystyksen arvo oli siis jo aika korkea. Takana luki ruotsiksi että kaikki materiaalit ovat happovapaita. Kyseessä ei myöskään ollut juliste, paperin struktuuri oli nähtävissä sivuvalossa.
Päätin ostaa taulun koska pidin siitä.

Kotona heti selvitin että löydänkö tuota kehystämöä, ja löytyihän se Hanssons Ramtillverkning Limhamn .
Vaikutti todella ammattimaiselta paikalta.

Vieläkään minulla ei ollut mitään hajua itse työstä. Työstä löytyi signeeraus "Soisson -75" ja niinpä iskin googleen "soisson artist". Aika äkkiä löytyi Jacques Soisson, ja tämä silkkipainotekniikalla toteutettu teos "Songe Galere". Näitä on tehty aikoinaan 150 kpl joista omani on numero 121. Jacques Soisson oli ranskalainen psykoterapeutti ja taiteilija.

Hyvä löytö!
torstai 4. syyskuuta 2014

Voita liput Habitareen itsellesi ja kaverillesi!

Punaisen Ristin Kontti osallistuu tänä vuonna ensimmäistä kertaa omalla osastollaan Habitare-messuille, joka on Suomen suurin huonekalu-, sisustus- ja desintapahtuma. Sain Kontin markkinointi- ja viestintätiimiltä arvottavaksi kaksi lippua Habitareen. Voit osallistua arvontaan jättämällä viestin kommenttikenttään. Ilmoitan sunnuntaina voittajan, ja lähetän hänelle liput heti maanantai-aamuna, jolloin ne ehtivät perille hyvin ennen messuja.

Habitare-messut avataan yleisölle 11.–14. syyskuuta Helsingin Messukeskuksessa. Kontti esittelee tyylikkäitä kierrätyskalusteitaan ja lahjoitettuja sisustustavaroitaan messujen yhteydessä järjestettävässä antiikkia, vintagea ja vanhaa taidetta esittelevässä Antiikki-tapahtumassa.

Punaisen Ristin Kontithan ovat tavarataloja, joissa myydään hyväkuntoista lahjoituksena saatua tavaraa. Valikoimaan kuuluu vaatteita, huonekaluja ja kodin käyttötavaroita. Konttien pääasiallinen tehtävä on kerätä varoja Suomen Punaisen Ristin avustustyöhön kotimaassa ja ulkomailla. Vuonna 2013 Kontit toimittivat kansainväliseen vaateapuun noin 145 000 kg vaatteita ja kierrättivät myynnin kautta noin 2, 25 miljoonaa tavaraa.

kontti.punainenristi.fi


tiistai 2. syyskuuta 2014

Suunnittelua

Minulla on menossa yksi kurssi, jonka aikana tulee toteuttaa veistos.
Olen pyöritellyt erilaisia vaihtoehtoja materiaalin suhteen, mutta ajatukset elävät vielä. Mielenkiinnolla odotan mitä tässä vielä keksii.

Työn tulee kuvastaa tunnetta ja tilaa siihen liittyen.