tiistai 25. helmikuuta 2014

Vastaväriharmoniaa

Jälleen aika epätyypillinen maalaus.
Aika hauskaa välillä irroitella tähän tyyliin. Mitähän tulee seuraavaksi!
maanantai 24. helmikuuta 2014

Kirjahylly #2

Siitähän ei ole kuin hetki, kun hankin meille sen 60-luvun kirjahyllyn. Meidän kirjat eivät oikein mahtuneet siihen, vaikka se oli muuten aivan ihana. Löysin kuitenkin tilalle jotain ehkä vielä parempaa...Ainakin kaikkien kromattujen putkirunkojen ystävien mielestä. Eihän tällaisia enää edes saa oikein mistään! Tämä todella tilava ja tukeva kirjahylly maksoi 20€, ja bongasin ilmoituksen tori.fi:stä. Kuva oli aika epämääräinen, mutta kävimme katsomassa hyllyä mieheni kanssa ja ei tarvinnut kauaa miettiä. Sellainen ihana eläkeläispariskunta tahtoi tästä eroon, koska uusi kirjahylly oli jo hankittu.
Nyt saan ihan rauhassa ostella uusia kirjoja, tilaa on.


sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Hämärä maalaus

Tein pitkästä aikaa ei-esittävän öljyvärimaalauksen, josta ajattelin, että en edes ajattele kun maalaan sitä. Siitä tuli aika synkkä, mutta hyvällä tavalla. Taulun valmistuttua huomasin, että sen keskellä kävelee kaksi ihmistä kohti, sumussa. Tässä on veden pauhua ja sadetta, mutta myös valoa. Ja tuolla hämärän keskelläkin on ihan rauhallista olla.

lauantai 22. helmikuuta 2014

Jäällä

Kävimme mökillä, satoi vettä ja jäällä oli muutenkin aika paljon vettä. Kauniita sävyjä kaikessa harmaudessaan.

torstai 20. helmikuuta 2014

Kello viiden tee

Olen saanut appiukoltani ison laatikollisen hyvää teetä. Oolong-tee on sellaista, jota harvemmin olen itse juonut. Se on hieman erilaista kuin vihreä tee, koska on hapettumisasteeltaan vihreän ja mustan teen väliltä. Todella hyvää vaihtelua, jos juo paljon vihreää teetä.
Minulla on loistelias keksirasia, josta on mukava ottaa keksiä teen kanssa. Rasia on maksanut 2€, ja se on siis kirppislöytö. Tämä on kuitenkin yksi suosikki"turhakkeistani". Ja vielä käytännöllinen sellainen. Valkoinen Arabian teekannu on kaunis, mutta ikävä kyllä sen nokka heittää aina teetä pannua pitkin pöydälle, kun siitä kaataa.


keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Persialainen matto

Nyt meille sitten tuli jo toinen persialainen matto. Näistä joko pitää tai ei pidä, ja minä alan kallistua pitäjien joukkoon. Tämäkin matto on vanha ja maailmaa nähnyt, mutta se juuri onkin se viehätys. Ihan käsittämätöntä miten pitkäikäisiä tällaiset matot ovatkaan! Matossa on kauniin sävyistä turkoosinvihreää, joka ei valitettavasti tallennu kameraan kuten silmille.
Ps. Loppukevennyksenä kuva, jonka kerran bongasin Kaunis koti- lehdestä vuodelta 1970. HT-Collectionin Bonzo-pöytä on todellakin kestänyt muotoilullisesti aikaa!
tiistai 18. helmikuuta 2014

Herkkusalaatti

Tein tänään tonnikalasalaattia, johon tuli lisäksi vähän juustoa ja avokadoa. Tein kurkusta ohutta nauhaa sellaisella hassulla raastimella, jonka olen saanut lahjaksi. Kastike oli taivaallisen hyvää. Laitoin siihen turkkilaisen jogurtin lisäksi öljyä, sitruunanmehua, hunajaa, sormisuolaa ja tuoretta korianteria. Olen hulluna korianteriin.