keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Kierrätyskeijun vuosi

Vuosi Kierrätyskeijuna meni nopeasti. Olen ostanut uutena sukkahousuja, alusvaatteita ja urheiluvaatteita. Yhden neuletakin ostin uutena alennusmyynnistä, mutta sain huijattua itseäni ajattelemalla, että se oli syntymäpäivälahja mieheltäni. Kyseessä oli Morriksen ajaton villatakki, jonka materiaali oli todella laadukasta ja alennusprosentti niin suuri, että en voinut jättää tilaisuutta käyttämättä. Tai olisin tietysti voinut. Jännä että tapaus vähän jäi vaivaamaan. Mutta erittäin hyvä niin! Siis että jäi vaivaamaan. Se tarkoittaa että otin tämän aika tosissani, ja korvieni välissä on tapahtunut jokin toivomani nytkähdys. Useampikin sellainen.


Puutteessa ei ole tarvinnut elää, vaikka vaatteita en ole kaupoista uutena shoppaillutkaan. Minulla on edelleen liikaa kaikkea. Vintagevaatteet menevät keräilykategoriaan, mutta käyttövaatteista käytän ehkä viittä prosenttia siitä, mitä minulla on. Olen huomannut että vuosi vuodelta mukavuus lyö enemmän ja enemmän itseään läpi. Siksi aioinkin laittaa kiertoon (kunhan saan aikaiseksi) ison osan vaatteista, joita en käytä johtuen huonosta istuvuudesta, väärästä väristä tai ärsyttävästä materiaalista. Tahdon oppia vieläkin harkitsevammaksi, koska käytettynäkin tulee ostettua tarpeettomia huteja.

Miten tästä nyt sitten eteenpäin? Tämän vuoden perusteella sanon, että sama meno jatkuu tulevanakin vuonna. Tästä on tullut elämäntapa. Kun miettii miten monipuolisia väyliä on hankkia vaatteita second handina, niin oikeastaan kaiken saa käytettynä. Se johtuu siitä, että pidän vintagesta ja ajattomuudesta. Se onkin tämän koko kuvion ydin. Tämä sopii minulle, koska tämä on minulle helppoa. Vuosi on vain jalostanut sitä, mitä kohti olen muutenkin ollut menossa. Paljon on parannettavaakin, mutta suunta on oikea. Siitä ei ole enää epäilystäkään. 

Kun on saanut kuntoon ne asiat, jotka tuntuvat helpoilta, voi vähitellen avata silmiään niiden asioiden suhteen, jotka tuntuvat vaikeammilta. Muutokset tapahtuvat pikkuhiljaa. Pitää vain ensin löytää tavoite, jota kohti mennä. Tai visio siitä, miten tahtoisi sellaisten asioiden olevan, joihin voi omalla toiminnallaan jotenkin vaikuttaa. 

Kiitos tästä vuodesta, ja ihanaa uutta vuotta kaikille. 

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

On ollut hienoa seurata kirrätysvuottasi. Sinulla on uskomaton kauneuden taju ja olet löytänyt hienoja asioita kirppiksiltä. Varmasti moni lukijoistasikin on omaksunut samaista aatetta, luonto kiittää!

Anna kirjoitti...

Kauniisti sanottu, kiitos paljon!