tiistai 30. joulukuuta 2014

Cashewpähkinäleipä

Meillä oli kaapissa paljon cashewpähkinöitä, ja käytin osan leipätaikinaan. Reiluun neljään desiin vettä tuli puoli pakettia tuoretta hiivaa. Liuotin veteen myös teelusikallisen merisuolaa. Sitten lisäsin vehnäjauhoja ja vähän spelttihiutaleita. Öljynä käytin saksanpähkinäöljyä. Pähkinöitä laitoin pari kourallista.

Vaivasin käsin taikinaa ja kun taikina ei enää tarttunut kulhon reunoihin, annoin sen kohota. Kohotuksen jälkeen vaivasin vielä ilmakuplat pois ja muotoilin siitä ihan tavallisen leivän, ja annoin taas kohota. Lopuksi voitelin pinnan vedellä ja sirottelin pinnalle seesaminsiemeniä. Paistoin 180°C noin puoli tuntia. Toinen kissamme tuijotti hypnoottisesti leivän valmistusta.

Tarjosin leivän kanssa voita ja alppijuustoa. Homejuusto ja viikunahillokin sopisivat loistavasti tämän pähkinäleivän kanssa.









1 kommentti:

Anna kirjoitti...

Oi mikä kisu! Ansaitsisi päästä blogiin useamminkin (: