lauantai 6. syyskuuta 2014

Uusi taidehankinta

Näin tämän taulun kierrätyskeskuksessa, ja ensin luulin että se on kehystetty juliste. Nuo kirkkaan voimakkaat värit kiinnostivat, olen ajatellut että meidän pääväritetyt seiskatuolit kaipaisivat jotain, mikä nivoisi niitä yhteen muuhunkin tilaan.

Taulu on aika iso, sen ulkomitat ovat 99 cm x 77 cm. Takana oli leima ja työ oli siis selvästi kehystetty ihan kunnolla, koska siellä oli liimapaperit ja muut systeemit. Paspis oli paksu ja huomasin että sen sisäreuna on käsin värjätty. Pelkkä kehystyksen arvo oli siis jo aika korkea. Takana luki ruotsiksi että kaikki materiaalit ovat happovapaita. Kyseessä ei myöskään ollut juliste, paperin struktuuri oli nähtävissä sivuvalossa.
Päätin ostaa taulun koska pidin siitä.

Kotona heti selvitin että löydänkö tuota kehystämöä, ja löytyihän se Hanssons Ramtillverkning Limhamn .
Vaikutti todella ammattimaiselta paikalta.

Vieläkään minulla ei ollut mitään hajua itse työstä. Työstä löytyi signeeraus "Soisson -75" ja niinpä iskin googleen "soisson artist". Aika äkkiä löytyi Jacques Soisson, ja tämä silkkipainotekniikalla toteutettu teos "Songe Galere". Näitä on tehty aikoinaan 150 kpl joista omani on numero 121. Jacques Soisson oli ranskalainen psykoterapeutti ja taiteilija.

Hyvä löytö!
6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Upea taulu.
Mitä maksoit tästä löydöstä?

Anna kirjoitti...

45 €... Ja vielä mietin hetken että onkohan se vähän liikaa. Mutta koska tiedän miten arvokkaasti se oli kehystetty, ajattelin että ei ole. Ja ei kyllä ollut.

Helmi La Luna kirjoitti...

Hih, mä muuten näin tuon siellä Patinassa ja vielä kävi mielessä, että Anna varmaan tietäisi onko tuo "oikeaa taidetta"! Teillehän tuo sopii todella hyvin :) Hieno löytö!

merikukka kirjoitti...

vautsi mikä löytö. sopii kyllä mainiosti teidän tuolien kanssa yhteen!

Anna kirjoitti...

Helmi La Luna: Harvoin tällaisia osuu kohdalle!!! Kiitos :)

merikukka: Kiitos!

Hurmioitunut kirjoitti...

Vau! Mahtava löytö! Omaan makuuni hieman turhan värikäs, mutta ihanaa että se pääsi uuteen ja arvostavaan kotiin. :)