maanantai 15. syyskuuta 2014

Baby pinaatti pitsaa ja kirjoja

Tein tänään pikkupitsoja, joihin tuli myös kuullotettua baby pinaattia.

Ohje

2 dl vettä
durumjauhoja
25 g hiivaa
1 paprika
1 prk pestoa
kalamata oliiveja
valkosipulia
(pähkinä)öljyä
babypinaattia
1 mozzarella
1 feta
basilikaa (timjamia, salviaa)
suolaa, pippuria, sitruunaa

Sekoita kahteen desiin vettä nokare hiivaa. Lisää öljyä, vähän suolaa ja durumjauhoja sen verran, että taikinaan tulee hyvä sitko. Anna kohota.
Suikaloi paprika ja kuullota sitä hetki kuumalla pannulla. Lisää ihan lopuksi tuoretta valkosipulia, ja tuoretta timjamia ja salviaa.

Kauli kohonneesta taikinasta kahdeksan pientä pitsapohjaa. Levitä pohjille pestoa ja kuullotetut paprikat. Lisää mozzarellaa ohuina siivuina ja fetaa murusteltuna. Tiputtele päälle kalamataoliiveja.

Anna paistua kuumassa uunissa (275°C) noin 5-10 minuuttia.

Huuhtele baby pinaatit ja kuullota niitä hetki pannulla valkosipulin kanssa. Lisää pippuria ja sitruunaa. Kun pitsat ovat valmiita, levitä kuullotetut pinaatit ja tuoretta basilikaa niiden päälle.Tässä on tuorein kirjasetti, joka on luennassa. Sain jo luettua tuon Ebenin "Totuus taivaasta" kirjan. Siitä on ollut aika paljon juttua siellä sun täällä silloin kirjan ilmestyttyä (jo vuosi sitten), joten halusin lukea sen. Olin yllättynyt miten ohueksi kirja loppujen lopuksi on jäänyt. Kaipasin siihen ehkä enemmän sisältöä. Jotenkin tuosta jäi sellainen olo, että on haluttu yksinkertaistaa vähän liikaa. Itseäni olisi kiinnostanut lukea enemmän tieteellisestä puolesta. Mielenkiintoisinta antia olivat kuvaukset "alisesta". Aika ajatonta ja kulttuurisidoksistakin vapaata kokemusta sen suhteen.

Tuon Antti Holman "Järjestäjä" kirjan aloitin myös, ja vaikka en ole päässyt vielä kovinkaan pitkälle, olen jo nauranut monta kertaa. Holman kirjassa on reilusti luettavaa, ja aionkin nautiskella sen ihan rauhassa. Sen verran mahtavia juttuja on alun perusteella luvassa.


Ei kommentteja: