torstai 24. heinäkuuta 2014

Vhh leipäset

Olen monesti tehnyt nopeita leipiä soveltaen erilaisia vhh-reseptejä. Ne ovat helppoja tehdä ja todella täyttäviä. Tänään laitoin taikinaan yhden purkin maitorahkaa, kaksi munaa, juustoraastetta reilun desin, mantelirouhetta pari desiä ja vielä lisäksi myös vähäsen auringonkukansiemeniä ja pellavarouhetta. Sekoitin joukkoon myös teelusikallisen leivinjauhetta, jotta leipäsiin tulee hieman kuohkeutta. Nostin lusikalla taikinasta yhdeksän nokaretta leivinpaperin päälle, ja levitin ne pyöreiksi ja tasaisiksi.

Uuni 225 °C ja sen aikaa kun uuni kuumenee, annetaan leipien hieman "kohota". Sitten uunissa sen aikaa että pintaan tulee kaunista väriä, ehkä noin 10 minuuttia.

Jos laittaa purkin maitorahkaa, pari munaa ja vähän juustoa pitämään koostumusta kasassa, voi aika vapaasti laittaa taikinaan mitä vain siemeniä tai pähkinöitä. Monestihan näissä ohjeissa käytetään esim. mantelijauhoa, mutta itse tykkään että siellä on ihan kunnon palasia seassa. Yrttejä ja muuta voi myös lisäillä...Ihan huippuhyvä ohje kaikenlaiseen soveltamiseen! Nämä maistuvat erityisesti erilaisten salaattien kanssa, koska ovat niin tukuisia.

1 kommentti:

Jasmine kirjoitti...

Apua kun on herkullisen näköisiä! Näitä on munkin ihan pakko testata. :)