sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Piha puuhaa

Meidän terassin edessä on kasvanut kukkien lisäksi maanpeittokasvia ja vuorenkilpeä. Maanpeittokasvi oli ihanaa talviota, mutta jostain syystä se kuoli lähes kokonaan. Nyt oli hyvä hetki laittaa alulle ikuisuusprojekti, japanilaishenkinen piha. Monia elementtejä löytyy ja monia puuttuu. Haastetta tuo myös pihan porrastus. Kukkapenkin jälkeen maa nousee ylemmäs. Päätimme kaivaa multaa pois maan luonnollisen muodostelman mukaisesti, kuten tämän henkisissä pihajutuissa yleensä on tapana. Ne talviot joita vielä oli hengissä, siirsin vähän ylemmäs. Istutimme muutaman laakakatajan yläreunaan. Talviota laitan vielä lisää, jos tuo ei lähde leviämään. Lisään ehkä myös maanpeittohavua.

Nyt tuossa on aika iso koristekivilampi tuloillaan. Kivi on mustaa diabaasia. Sen sävy oli tarpeeksi rauhallinen ja menee yhtenäisesti tuon kivisen terassin kanssa. Kiveä täytyy ehkä laittaa vielä vähän lisää, tahdon saada siitä kauniita kuvioita ja aaltoja tehtyä.

Pihassa on iso japaninmarjakuusi, ja sen alla ja vieressä ei tällä hetkellä kasva mitään. Olisi kiva saada yhtenäisyyttä maanpeittokasvien ja havujen avulla myös sinne puolelle. Yksi pallotuoja odottaa vielä istutusta, kunhan paikka natsaa.

Nuo irtonaiset liuskekivilaatat on nyt vain heitetty tuonne ylös, ne eivät todellakaan jää noin. Korostan muutenkin, että näissä kuvissa ei siis ole mitään valmista, vaan homma on vasta alussa.

Ekassa kuvassa parin vuoden takaa näkyy, miten hyvin tuo maanpeittokasvi jaksaa. Tokassa kuvassa taas näkee, miten vuorenkilpi on sensijaan ihan huippukunnosssa tällä hetkellä.


Tällaiset kaksi aurinkovuodetta ostettiin alkukesästä Vepsäläiseltä. Ne sopivat tuohon terassin liuskekivilaatan väriin tosi hyvin. Vuoteet ovat osoittautuneet tosi kivoiksi, ovat kevyet ja tuo materiaali on mukavaa. Mitään pehmusteita ei tarvitse.Ei kommentteja: