tiistai 24. kesäkuuta 2014

Pellavamekko

Kiiltävää pellavakangasta oleva Bitte Kai Rand -merkkinen mekko on Florenciasta. Kangas on jämäkkää mutta silti pehmeää.

Pellavassa on kaikkein vaikeinta hyväksyä se, että se rypistyy helposti. Voiko rypistymiseen vaikuttaa mitenkään? Olen lukenut että rumpukuivaus ei tee kankaalle hyvää. Se myös jättää sellaisia taitoksia kankaaseen, joita on vaikea saada pois edes silittämällä. Eli pellavavaatteen voi kyllä pestä koneessa, mutta sitä ei kannata lingota kuin ihan kevyesti. Jotkut ovat sitä mieltä että mankeloitu pellava ei rypisty niin helposti kuin silitetty.

Miten te hoidatte pellavavaatteita? Tarviiko niiden suhteen edes stressata rypyistä? Pellava on ihana materiaali ja tämä mekko on malliltaan mielestäni sopivan rento ja yksinkertainen kankaaseen nähden.

4 kommenttia:

Maya kirjoitti...

Mä suhtaudun hyvin rennosti - silitän pesun jäljiltä, mutta muuten en stressaa, eihän sitä kukaan osaa sanoa oliko vaate ryppyinen jo kotoa lähtiessä vai rypistyikö se esim työmatkalla... :D pellava kun tosiaan rypistyy niin superherkästi. Thaimaassa pellavahousut tärkättiin niin että pysyivät sileänä, mutta mun mielestä se ryppyisyys kuuluu asiaan.

Paperitähti kirjoitti...

Minäkin hehkutan ryppyvapaamielisyyden suhteen pellavaatteiden osalta. Sehän toimii vaan aitoustakuuna, mikään muu materiaali kuin pellava ei rypisty samalla tavalla.

Anonyymi kirjoitti...

Käytän tärkkiä. Suihkutan vaatteen tärkilläja silitän nurjalta puolelta.

Anonyymi kirjoitti...

Mielestäni pellavan luonteeseen kuuluu ryppyisyys, en lähtisi taistoon sitä vastaan. Sen sijaan pellavassa stressaa venyvyys: sitä on vaikea ommella, koska se venyy, ja käytössä esimerkiksi kaula-aukko saattaa alkaa repsottaa venymisen takia. Joten pitäisin siksi pellavavaatteesta oikein hyvää huolta. Mekkosi on kaunis, älä ota paineita rypyistä!