sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Kantarellirisotto

Rakastan kantarellirisottoa, ja tänään sitä tuli taas tehtyä. Sienestävän anopin ansiosta kantarelleja on pakkasessa ruhtinaallisia määriä. Sulatin jo valmiiksi kevyesti paistetut kantarellit hitaasti huoneenämmössä.


Silppusin nipullisen kevätsipuleita.


Mittasin risottoriisiä sopivan määrän kulhoon. Italialainen risottoriisi sopii parhaiten!


Kuullotin kevätsipulit nopeasti voissa ja lisäsin risottoriisit sekaan. Pannu ei saa olla liian kuuma, vaan keskilämmöllä. Kuullotin riisejä vajaan minuutin verran.


Seuraavaksi aloin lisäämään joukkoon valmista kasvislientä kauhallinen kerrallaan. Kasvislientä kannattaa olla ainakin litra valmiina, toki riippuu riisin määrästä. Neljään desiin risottoriisiä menee noin litra kasvislientä.


Liemi haudutetaan koko ajan sekoitellen, kauhallinen kerrallaan. Kun kasvisliemi on alkaa olla loppu tai riisi muuten vaikuttaa sopivan al denteltä, lisää joukkoon kantarellit ja tuoretta timjamia.


Ja kippaa pari desiä kermaa sekaan, anna imeytyä hetken. Purista sekaan sitruunanmehua.


Kun koostumus on valuvan täyteläinen, risotto on valmista. Tuore timjami ja parmesanraaste viimeistelevät herkun.


Hyvää ruokahalua!


Ei kommentteja: