keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Huivikangas

Kävin ostamassa lankaa sitä Tarja Jarmonin mekon pienennystä varten. Satuin bongaamaan rullan italialaista silkkikangasta, johon on painettu "timantteja". Jotenkin tämä kuosi puhutteli sisäistä lastani ja yksinkertaisesti vain ihastuin siihen täysillä. Mietin että tästä tulisi upea huivi.

Ostin kangasta 140x140 kokoisen palan. Päärmäsin reunat käsin silkkilangalla. Nyt enää pienet viimeistelyt kuten langanpäiden siistiminen. Sitten huivi on valmis ja kuvauskunnossa.

Olen ostanut vuodenvaihteen jälkeen uutena "vaatteena"vain kahdet sukkahousut. Kankaan ostaminen kyllä vähän söi naista. Mietin ja tuskailin hetken, onko oikein ostaa tätä uutena. Kaipasin kuitenkin käsillä tekemistä. Kangasvarastoja minulla ei ole, joten niitäkään ei voi hyödyntää innostuksen iskiessä. Silti rinnastin kankaan vaatteeseen, vaikka onhan tästä joku prosessi toki jäänyt väliin. Vertauskuva: olisin leivän ostolakossa, mutta saisin itse leipoa sitä. Hmm. Toki on merkitystä, mistä raaka-aineista leipoo.

Edellinen silkkihuivini, jonka päärmäsin itse, on ollut paljon käytössä. Se on myös kestänyt käyttöä, eikä ole mennyt miksikään! Harvoin löytää ohutta mutta kestävää, eli superlaadukasta silkkikangasta mielenkiintoisella painatuksella. Tämä oli nyt se hetki, ja tartuin siihen. Toivon että tämä hetki kestää taas vuosia eteenpäin.

2 kommenttia:

Minna-Leena kirjoitti...

Oih, onpa kaunis printti.
Paljonko kangas maksoi metriltä?
Tuosta tuli hieno kesämekko!

Liisa kirjoitti...

Ihana kangas! Minullakin olisi silkkihuivikangas valmiina, pitäisi vain opetella tuo käsin päärmääminen. Olisi hauskaa jos tekisit tutoriaalin!