torstai 15. toukokuuta 2014

Marenkileivokset

Tein ihan liian hyviä marenkileivoksia...Samalla tavalla kuin olen tehnyt sitä marenkipohjaista kakkuakin, nyt vain pursotin näistä pienempiä leivoksia. Kirjoitin näistä nyt ohjeenkin. Leivoksia on todella helppo tehdä, jos vain jaksaa rauhassa odottaa marengin kypsymistä. 

Marenkivaahto

4 kananmunan valkuaista
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl etikkaa

Kinuski

2 dl fariinisokeria 
2 dl kuohukermaa

lisäksi kohmeisia karpaloita tai muita marjoja ja 2 dl vatkattua kermaa

Erottele valkuaiset huoneenlämpöisistä kananmunista, ja vatkaa niitä hetki kunnes ne alkavat vaahtoutua. Lisää sokeri pikkuhiljaa joukkoon samalla vatkaten. Kun vaahto on paksua, kiiltävää ja se pysyy ylösalaisin kulhossa, sekoita etikka joukkoon. 

Laita marenkivaahto pussiin ja tee tyllan avulla pieniä kiekkoja, joiden ympärystät ovat hieman korkeammat kuin keskusta. Se on helppoa, jos kiekot reunustaa nokareilla. Marengin voi myös levittää ihan ronskisti lusikalla leivinpaperille.

Paista uunissa 75–100°C noin 1,5 h. Marengit eivät saa ruskistua. 

Mittaa kinuskiainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Pienennä lämpöä ja anna poreilla hiljakseen välillä sekoittaen noin 20 minuuttia. 

Leivitä kermavaahtoa marenkipohjien keskelle ja ripottele pinnalle kohmeisia karpaloita. Kaada kinuskia lusikan avulla päälle. 


1 kommentti:

Ella B kirjoitti...

Olen niin marengin ystävä että näitä täytyy tehdä! Ja kinuskia nam nam. Täältä ei harmiksi löydy karpaloita (toi kohmeiset karpalot ja kinuski on mun suosikki jälkkäri), mutta kokeillaanpa vadelmilla vaikka.