tiistai 8. huhtikuuta 2014

Anna Leppä - PIMEÄ LIHA

Kävin tänään kuvataiteilija Anna Lepän taidenäyttelyn avajaisissa Galleria Uudessa Kipinässä. Taide vaikuttaa suoraan ihmiseen, mutta se vaikuttaa myös tilaan. Tässä tilassa oli hyvä olla. Tuli voimakas olo, turvallinen ja läsnäoleva. Mahtavasti kuvattua olemassaoloa, ja muistutus siitä että pimeyttä ei ole ilman valoa. Kiitos Annalle, että seuraa kutsumustaan ja mahdollistaa sen avulla kokemuksia myös muille oman sisimpänsä läpi suodatettuna.

Näyttely on avoinna 9.4. - 4.5.2014. Kannattaa käydä katsomassa.

"Maalauksia siitä miltä näyttää hyvin riisutut ihmiset.

Mitä jää jäljelle, kun kuvasta poistetaan kaikki viittaukset ihmisen lihan ulkopuoliseen todellisuuteen, jota pystymme käsitteellistämään kielellisesti: vaatteet, kasvonilmeet, maailma ja sen esineet, koko rakennettu identiteetti?

Kielelliset käsitteet ovat yhtä vajavaisia kuvailemaan olemassaolon kokemusta, kuin aakkoset linnun laulua. Titityy on yhtä vajavainen sana kuvailemaan linnun laulua kuin käsitteet rakkaus tai pelko ihmisen kokemusta. Ja varsinkin kun niitä kokee yhtäaikaa eivät sanat enää riitä kuvailemaan. Kuva pystyy välittämään jotain todellisempaa, monipuolisempaa, ristiriitaista ihmisessä.

Me ihmiset elämme pitkälti käsitteellisessä todellisuudessa. Tämä on yritys unohtaa se ja välittää olemassaolon kokemusta."
Lehdistötiedote Anna Leppä 

Ei kommentteja: