tiistai 4. maaliskuuta 2014

Kevät maalaus

Akseli Gallen-Kallela on tehnyt Juseliuksen hautakappelin seinämaalaukset, joista yhden nimi on Kevät. Siinä on yksityiskohtana kaksi pientä tyttöä, jotka katsovat taivaalle. Maalauksessa on myös jousiampuja, jonka jousta ei kokonaan näy. Hän tähtää taivaalla lentävään lintuun, joka on maalauksen ulottumattomissa.
Maalauksen kahdella pikkulapsella on niin ihmettelevät ja aidot ilmeet, että ne inspiroivat minua tähän maalaustyöhön. Otin tytöt, mutta muuttelin niitä vähän, käänsin ne toisin päin ja istutin suhteellisen ei-esittävään ympäristöön. En tiedä onko tämä työ nyt valmis, olen jo aika pitkään tehnyt siihen uusia kerroksia. Tyttöjä voisi vielä hieman työstää, kunhan ne tässä välissä ensin vähän kuivuvat. Ilmeet kuitenkin ovat juuri niin ihmettevän hauskat, että niistä pidän.

Alkuperäinen työ "Kevät"
Kuvan lähde 
http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Akseli_Gallen-Kallela_-_Kev%C3%A4t,_esity%C3%B6_Jus%C3%A9liuksen_mausoleumin_freskoa_varten.jpg


2 kommenttia:

hietzu kirjoitti...

Hauskasti olet alkuperäistä aihetta varioinut. Tällaiset omat tulkinnat taidehistorian klassikoista viehättävät minua. Hieno lopputulos, valoista ja hengittävä :)

Anna kirjoitti...

Kiitos :)