sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Feel the Spirit! ja Arjen muotoilija/Rudolf Steiner

Espoon modernin taiteen museossa EMMAssa on meneillään kaksi mielenkiintoista näyttelyä. Rudolf Steinerin elämäntyöstä kertova näyttely antaa käsitystä siitä laaja-alaisesta lahjakkuudesta, jolla hän toimi ja vaikutti. Steiner on saanut paljon hyvää aikaiseksi, ja vaikka hänen luomistaan henkisen polun tieteistä olisi mitä mieltä tahansa, henkisyyttä on ja paljon! Ostin näyttelystä hänestä kertovan kirjan, joka on loistava yleisteos mutta kevyellä otteella. Siis sellainen, jonka lukijan ei tarvitse olla edes erityisemmin innostunut aiheesta, ja silti kirja on kiinnostava.

"Arjen muotoilija Rudolf Steiner valottaa antroposofisen ajattelun ohella Steinerin aikaansaannoksia niin kuvataiteen, arkkitehtuurin, muotoilun kuin näyttämötaiteiden alalla. Näyttely esittelee myös Steinerilta vaikutteita saanutta aikalaistaidetta sekä Steinerin ajatuksista edelleenkin inspiroituvaa nykydesignia."
http://www.emma.museum/node/1215

Hilma af Klintia odotin suuresti. Aika vähän hänen töitään loppujen lopuksi siellä oli, mutta parempi sekin kuin ei mitään. Turussa vuonna 2000 Wäinö Aaltosen museossa ollut näyttely Temppelimaalauksista oli niin vaikuttava, että muisto siitä löi kyllä EMMAn näyttelyn. No, oma vika kun en saanut itseäni raahattua Tukholman modernin taiteen museoon vuosi sitten. Onneksi EMMA shopista löytyi mieletön kirja af Klintin maalauksista. Se on ehkä yksi rakkaimmista kirja-aarteistani tästä eteenpäin.

Jotain ehkä kertoo sekin, että kun kahlaa Steinerin ja Hilma af Klintin osuudet läpi, ei ainakaan omalla kohdallani riittänyt enää voimia keskittyä aidosti mihinkään muuhun. Ehkä käyn vielä uudelleen ihastelemassa näyttelyt läpi, koska aikaa on 11.5.2014 asti. SUOSITTELEN!

Ostin tällaiset Guessin nahkaiset ballerinan kirpparilta ennen joulua. Kohta näitä pääsee käyttämään!


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Vau miten kauniit ballerinat. Olet mestari tekemään kirppislöytöjä.