tiistai 21. tammikuuta 2014

Muutostyön välikatsaus

Meidän portaikko tuntui jotenkin pimeältä ja käytävämäiseltä. Kaikenlaista on tullut mietittyä, kunnes välähti. Päätimme aukottaa portaikon umpinaisen seinän. Seinän takana on kaksi erillistä komeroa, joista toisen avasimme kokonaan. Samalla purettiin vanha madallettu katto, joka oli käytävän alueella.
Avattu komero on vielä pintojen osalta kesken, ja lattiakin vasta kertaalleen tasoitettu. Se on tarkoitus maalata valkoiseksi, jolloin portaikko aukenee optisesti entisestään. Aukkoon tulee turvalasi, joka on tilattu, mutta ei vielä valmis. Kun nämä viimeisetkin vaiheet on tehty, otan kuvia enemmän ajatuksella. Tässä nyt kuitenkin maistiaisia.Katon madalluksen poiston yhteydessä myös kattoikkuna pääsee oikeuksiinsa. Nyt siinä on enemmän särmää ja kokoa! Kattoon jätettiin pieni koolaus, jonne upotettiin ledejä. Ledien valon kulmaa voi säädellä.


Näkymä keittiön käytävänpuoleiselta oviaukolta oli ankea.


Nyt valo pääsee tästä kohdin läpi talon. Muutos on melkoinen.
Paikoilleen jääneet alueet suojaavat huoneiden välisiä näkymiä niin, että aukotus ei poistanut huonerytmien ja suojaisuuden tunnetta, oli sitten missä tilassa tahansa.


Portaikon seinän toisella puolella oleva komero sijaitsi tv-huoneessa. Ovi komeroon oli kapea, ja sinne sullottiin kaikkea epämääräistä rojua. Ei hyvä.


Telkkahuoneesta näkymä portaikon suuntaan. Komerossa menee hormi, joten toiselle puolelle jätettiin syvennys. Yhtenä ajatuksena oli sijoittaa syvennykseen kirjahylly lattiasta kattoon. Toisaalta joku näyttävä valaistus ja vaikka pieni lepotuoli voisivat olla hauska vaihtoehto.
Seinän aukko ja madalluksen purku/levytys tehtiin ihan ammattilaisvoimin. Tässä talossa on kaikki väliseinätkin täynnä raudoitusta, joten se on aika tuskaista hommaa. Pölyä tuli jonkin verran, mutta kaikki oli niin hyvin huputettu, että se ei onneksi pahemmin levinnyt.
Tähän aukkoon tulee kauttaaltaan turvalasi. Kaidekin olisi riittänut, mutta silloin äänet olisivat kantautuneet ihan eri tavalla. Komeron puolelle katonrajaan voi asentaa kaihtimet, jolloin tarvitteassa saa näkö- ja valosuojaa, jos sellaiselle on tarvetta.


to be continued...

5 kommenttia:

Elviira kirjoitti...

Loistava idea! Valon määrä ja tilavuuden tuntu on aivan toista luokkaa uudistuksen myötä. Odotan innolla, että näen lopputuloksen!

Anonyymi kirjoitti...

En tajunnut selityksestä mitään, mutta kuvat puhuivat puolestaan. Loistava idea ja aivan uudenlainen rytmitys! Miltä ajalta talonne on?

Leena (satunnainen lukija Hgistä)

Minna-Leena kirjoitti...

Nyt jo näyttää todella hyvälle!

Battle Maiden kirjoitti...

Hyvä idea! Wau, ihana!

Anna kirjoitti...

Me asutaan 60-luvun talossa.
Ja kiitos kommenteista!