keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Omenaleipää

Sain oikein kunnon jauhoja paketin, ja ajattelin leipoa pitkästä aikaa leipää. Laitoin puoleen litraan haaleaa vettä puoli pakettia hiivaa, merisuolaa ja tummaa sokeria. Raastoin joukkoon myös kaksi omenaa. Lisäsin hiljalleen jauhoja, hieman vehnäleseitä ja ehkä desin öljyä, kunnes taikina tarttui reunoista irti. Annoin kohota rauhassa, vaivasin kunnolla ja taas kohotin. Paistoin reilussa 200°C noin 25 minuuttia. Tuli yksi parhaimman makuisista leivistä ikinä.








2 kommenttia:

Turun Tilda kirjoitti...

Kiva, että olet palannut bloggailemaan. Voimia, kaikkea hyvää ja virtuaalihali siihen suuntaan :)

Mikri kirjoitti...

Ihanan näköinen tuo valmis leipä. Pakko kokeilla itsekin.
Toivottavasti tyttönne voi jo paremmin ja saatte nauttia syksystä ilman suuria huolia.