maanantai 26. elokuuta 2013

Vähän rempallaan

Kaksi vuotta sitten ajattelin, että keittiö laitetaan heti uusiksi kun siihen on rahaa. Ajattelin että tahdon valkoisen modernin keittiön, joka on avonainen ainakin johonkin suuntaan. Ensimmäisellä keittiökurssillani (jonka tuotoksia en pysty enää edes katsomaan) suunnittelin silmät sumeina kaikkea modernia ja avonaista. Päässäni on kuitenkin soinut vakiomantra "vain elämällä tilassa tietää mitä tilalta haluaa". Olen ajatellut, että hätiköinti on pahinta, jos ei voi olla ihan varma.  Sitten kun keittiöremontti joskus tehdään, niin tällä hetkellä olen sitä mieltä, että paljon alkuperäistä jätetään. Hyväkuntoiset teak-viiluiset yläkaapit viedään hiottavaksi ja pintakäsiteltäväksi uudelleen. Lankavetimet on ja pysyy. Vain ne osat, jotka ovat suurimmalla käytöllä ja kulutuksella, tullaan uusimaan. Se tarkoittaa esim. tiskiallas, työtaso, kodinkoneosuutta. Ja yhtä työtaso/vetolaatikko-osuutta. Jääkaappipakastimen viereinen huonokuntoinen korkea kaappi saa luvan lähteä, ja sitten siihen mahtuukin täyskorkea jääkaappi ja täyskorkea pakastin. On ihana ajatus, että joku puuseppä ei todellakaan ole tehnyt turhaa työtä väsätessään meidän keittiötä vuonna 1968. Kuluvien käyttöosuuksien ajankohtaistaminen on perusteltua mutta muu ei. Ja niin on hyvä.5 kommenttia:

hietzu kirjoitti...

Ihanaa lukea että joku antaa mahdollisuuden noillekin kalusteille. Moni kaataisi varmasti koko komeuden ja laittaisi sitä valkoista.

Liilam kirjoitti...

Sanoisin, että olenpa täysin samaa mieltä. Mielestäni tuollaiset keittiöt ovat kodikkaita. Tulee muutenkin nostalgiset fiilikset noista kuvista sillä lapsena 80-luvulla lomailimme usein kerrostaloasunnossa jossa oli täysin 60-luvun sisustus ja tuollainen sininen astiasto, tosin tummempi sellainen. Nykyään harvoin, jos osuu sellaiseen paikkaan jossa on vielä tuollainen kalusto, tulee sellainen olo että haluan muuttaa tänne asumaan...

Elina kirjoitti...

Ihanaa, että olet päättänyt säilyttää vanhan keittiön hengen! Näistä alkaa vähitellen jo tulla kulttuurihistoriallisia harvinaisuuksia.

Liisa kirjoitti...

Ihanaa! Toivoinkin, että tulisit tähän päätökseen. Toivottavasti pysyt siinä. Tuo on ainoa oikea teko! :) Mukavaa loppukesää ja syksyn alkua vähäkommenttiselta vakilukijalta!

Liilam kirjoitti...

"Nykyään harvoin, jos osuu sellaiseen paikkaan jossa on vielä tuollainen kalusto, tulee sellainen olo että haluan muuttaa tänne asumaan... "

Öh, siis tarkoitin että nykyään on harvinaista osua sellaiseen paikkaan jossa on tällaisia keittiöitä. Pilkutus...