maanantai 19. elokuuta 2013

Elokuu

Nyt huomaa että kesä alkaa olla hiljalleen ohi. Merellä on jo kunnon maininkeja ja vettä tulee välillä reilusti taivaalta.

Tyrnimarjat ovat huipputerveellisiä. Keräsimme niitä mökiltä muutaman rasiallisen, mutta kerättävää olisi ihan älyttömän paljon. Tyrnit ovat todella hankalia, kun ne pitää melkein yksitellen nyppiä oksista, ja piikit pistävät todella helposti.
En ole edes tiennyt, että kasvissyöjälle tyrnit ovat loistava B-12 vitamiinin lähde! Ja C-vitamiinia on 10-20 kertaa enemmän kuin appelsiinissa...2 kommenttia:

Katja kirjoitti...

http://www.fineli.fi/food.php?foodid=455&lang=fi

finelista, thl:n elintarviketietokannasta loytyy tyrnimarjan B12-vitamiinipitoisuus eli 0. muutenkin ravitsemuksellinen fakta on, etta kasvilahteiden B12 on biologisesti kayttokelvotonta ihmiselle. esim. duodecimin julkaisema ravitsemustiede kirja tarjoaa ajantasaista tietoa vitamiineista.

Anna kirjoitti...

Tutkailin asiaa ja siitä on ilmeisen ristiriitaisia tutkimustuloksia! Ilmeisesti monitahoinen juttu riippuen eri tekijöistä?! Asiantuntijoillakin tuntuu olevan mielipiteitä vähän riippuen tahosta. Mutta mielenkiintoinen huomio, kiitos.
Tyrnin hyviä puolia riittää kyllä valtava määrä vaikka tuo B12 ei imeytyisikään kasvisperäisenä/sitä ei olisi.. Nämä ravinneasiat ovat kyllä todella mielenkiintoisia ja samalla monimutkaisia. Finelissä on muuten ilmeisesti jonkin verran virheellisiäkin/puutteellisia tietoja.