tiistai 11. kesäkuuta 2013

Helppo maximekko

Ostin Eurokankaasta 3m joustavaa pitsineulosta. Taitoin kankaan kaksinkerroin. Leikkasin sen noin kahtia, eli sain 60cm leveän, kaksinkerroin taitettuna 150cm pitkän palan. Leikkasin taitoskohtaan aukon. Huolittelin reunat. Jätin käsille reunoista auki noin 35cm, muuten ompelin sivusaumat kiinni. Pääaukon ja helman ompelin käsin, jotta niistä tuli siistit. Mekosta tuli tosi rento ja ihana! Vöiden kanssa tätä voi pitää eri tavoin. En laittanut vuorikangasta, ajattelin että alusmekoilla ja vaikka topilla ja legginsseillä tämä on ihan toimiva. Kangasta jäi vielä, ja ajattelin tekeväni toisen samanlaisen mutta polvipituisen.
6 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Onpas kyllä aika kiva! :)

Johanna kirjoitti...

Pakko kommentoida, että ala-asteella piirtelimme ystäväni kanssa muotisuunnitelmia ja teimme myös barbeille vaatteita niiden pohjalta. Suurin osa barbeille tehdyistä vaatteista oli juuri tätä mallia :D Suorakaiteen muotoinen kangas, reikä keskelle (päätä varten) ja sitten vyöllä kiinni. Sinun versiosi onkin sitten aikuisversio siitä "meidän omasta", kun osaa käyttää jo ompelukonettakin ;) Tosi ihana tuli, taidan tehdä nostalgiamielessä itselle samanlaisen! :) Kiitos muistin virkistyksestä!

Tara kirjoitti...

Hyvännäköinen. Kiitos vinkistä, tätä voisi kokeilla itsekin.

Lotta kirjoitti...

Nyt on niin helppo ohje, että ehkä jopa minä onnistuisin! Ainakin, jos osaan valita oikeanlaisen kankaan... Kiitos siis, kun jaoit ohjeen! :)

Souliina S kirjoitti...

Kiva ja helppo mekko, tällä samalla tyylillä olen tehnyt tyttärelleni mekon, joka on hänen ihan suosikkinsa:)

Anna kirjoitti...

Laura: Kiitos!

Johanna: Olen minäkin tehnyt tuollaisia barbinvaatteita;).

Tara: Kiitos!

Lotta: Tämä todellakin on helppo tehdä.

Souliina S: Näitä voisi tehdä miniversioinakin vielä helpommin!