lauantai 18. toukokuuta 2013

Parin päivän syömisiä

Eilen söimme parsaa hollandaisekastikkeella. Holladaise näytti heti alkuun kuka on kuka, ja oli otettava uusi erä. En suhtautunut juoksettumisen riskiin tarpeeksi suurella vakavuudella. Uusi yritys ja nöyrä mieli kannattivat, ja lopputulos oli sen kaiken arvoista.


Tänään aamupäivällä söin lenkin jälkeen tällaista salaattia. Laitoin jäävuorisalaatin kaveriksi avokadoa, saksanpähkinöitä ja sinihomejuustoa. Sekaan laitoin tekemääni sinappista salaatinkastiketta, joka on reilun etikkaista ja antoi hyvää hapokkuutta.


Iltapalaksi valmistin juustopiirakkaa ilman pohjaa. Tässä on siis vain täytettä. Rakenne on tosi hyvä ja napakka, ja piiras pysyi hyvin kasassa.
Seokseen tuli kuusi kananmunaa, rasia yrttituorejuustoa, puolikas purkki rahkaa ja noin 250g juustoraastetta. Maustoin sen lopuksi mustapippurilla ja timjamilla.
Vuorasin irtopohjavuoan leivinpaperilla ja paistoin seosta ehkä 40min 200°c. Oli tosi nopea ja helppo tehdä, ja lopputulos on maukas. Tätä voi myös soveltaa loputtomiin. Alkuperäinen ohje löytyi karppaus.info reseptipankista, mutta muuntelin sitä hieman.


Tässä piirakan kanssa syödyssä annoksessa oli jäävuorisalaattia, punaista salanovaa, kurkkua, avokadoa, rypäleitä, rucolaa, mansikoita, halloumia ja balsamicokastiketta.


Söimme vielä kahvin kanssa oikein Hollannista asti lähetettyjä siirappipipareita, "stroopvafeleita". Tai minä maistoin vain murusen. Olen hetken vehnälakossa, sain taas lieviä vatsakipuja leivästä ja pastasta. Muutenkin yleisvire kohenee aina hurjasti, kun syö hiilihydraattitietoisemmin. Kesällä se on myös niin helppoa!


4 kommenttia:

Nanne kirjoitti...

Upeita ja herkullisia ruokakuvia! :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Pelastit päiväni! Meille on tulossa juhlat ja olen pähkäillyt kasvisruokia. Aion heti huomenna treenata piirakkaasi ja tehdä semmoisia juhliimme.
Sitten toinen asia:
Olen hurmaantunut kirppislöydöistäsi. Monet niistä ovat Kontista. Onko Kontti SPR:n kirppis? Semmoinen on täällä Turusskin, mutta hinnat ovat todella korkeat. Jopa eräs SPR:n työntekijäkin sanoi niin minulle. Minusta tuntuu, että sielläpäin hinnat ovat kohtuullisemmat. Kannattaisiko täältä V-S tehdä retki Lahden suunnalle? Onko valikoina yleensä laaja?
Terveisin Maija

Anonyymi kirjoitti...

Näyttää ihanalta! - Omenainen

Anna kirjoitti...

Nanne: Kiitos!

Maija: Joo Kontti on se spr:n kirppis!Olen huomannut että hinnat ovat hieman epäloogisia välillä... Mutta se kuuluu asiaan. Minulla oli pitkä tauko että en edes käynyt kontissa, kun tuntui etten koskaan löytänyt mitään. Se on ihan tuurista kiinni, muuta en voi sanoa!

Omenainen: Kiitos :)