keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Kevätjuhlat

Tänään oli meidän neidin kevätjuhlat, ja hän ehdottomasti halusi laittaa päälleen tuon tylliunelmamekon. Olen ostanut sen prinsessaleikkeihin, ja se on ollut vähän liian iso. Kursin vähän mekkoa kasaan ja laitoimme tuon kultaisen paljettivyön vyötärölle, ja hyvin se ajoi asiansa.

Oma mekkoni on sellainen, joka aikanaan herätti minussa sen lopullisen vintagehulluuden. Se on todella hienoa käsityötä, nuo saumakohtien kuviotkin on leikattu niin, etteivät ne katkea. Kukat on ommeltu pienillä pistoilla saumojen yli. Ihan mielettömän hienosti tehty. Kangas on silkkisorsettia ja mekkoon kuuluu myös käsin päärmätty silkkihuivi. Huivin saa tukevasti hartioille pienillä nepparilenksuilla, jotka ovat piilossa olkasaumoissa.


8 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Pukusi on todella kaunis, eikä ihmekään, kun on tunnetun ja perinteikkään ateljeen vaate. Todellinen aarre!

merikukka kirjoitti...

Ihanat mekot molemmilla! Ja onpas hienot yksityiskohdat sinun mekossasi, vau!

Elviira kirjoitti...

Tuo vintagemekko on huikea!

Anna kirjoitti...

Tiedätko Elina tuosta ateljeesta enemmänkin?

Emmi kirjoitti...

Erittäin tunnettu suomalaisia "Houte Couture" -vaatteita valmistanut firma on kyseessä. Tuosta jos joskus luovut, niin Helsingin yliopiston käsityötieteiden laitos ottaa sen mielellään museonsa arkistoon. :)

Anna kirjoitti...

Emmi: OMG! Oikea aarre siis kyseessä. Ostin tämän ehkä 5-6v. sitten Onnenpäivät-liikkeestä, joka lopetti vuosi sitten. Maksoin muistaakseni noin 60€. Tämä on kyllä yksi hienoimmin ommelluista vaatteistani. Yksityiskohdat ovat upeita, ja mekon sisällä on esim. vyötärölle klipsuilla kiinnitettävä nauha, joka pitää mekon täysin paikoillaan,

Anonyymi kirjoitti...

Upea mekko molemmilla. Vielä jos jostain saisi tuollaista käsityötä kuin mekkosi niin riemuiten maksaisin itseni vaikka kipeäksi :-)

Emmi kirjoitti...

Joo ihan todellakin mieletön aarre tuo mekko! Jos olet kiinnostunut niin varmaankin hakusanalla Suomalainen ateljeemuoti löytyy kirjallisuuttakin. :) Pidä hyvää huolta aarteestasi, se on todellinen löytö! :)