maanantai 18. maaliskuuta 2013

Herkuttelua

Tein tänään uunijuureksia. Siivutin palsternakkaa, juuriselleriä ja bataattia uuninpellille. Laitoin sekaan myös sipulinlohkoja ja siivutettua valkosipulia. Juuresten päälle valutin öljyä ja balsamicoa, ripottelin sormisuolaa ja tuoretta rosmariinia. Sitten pidin kuumassa uunissa niin kauan että tuli rapsakoita. Tämä on yksi lempiruoistani, ja sekaan voi laittaa myös vaikka porkkanaa, perunaa ja lanttuakin.
Uunijuuresten kanssa tein salaattia avokadon ja katkarapujen kera. Jälkkäriksi jäisiä karpaloita ja itse tehtyä kinuskikastiketta. Kinuskikastike kaadetaan jäisten karpaloiden päälle ihan kuumana, ja marjat sulavat juuri sopivasti..








2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nam! Ruokapostauksesi on aina niin herkullisen näköisiä, että voisin tulla teille syömään koska vaan ;) Hyvä idea muuten laittaa uunijuureksiin jotain ihan muuta kuin perunaa ja porkkanaa, kiitos vinkistä!

-Elina

Anna kirjoitti...

No kiitos! Selleri on ihan huippuhyvää uunissa paistettuna.