keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Pakurijauhe

Ostin tänään pakurijauhetta. Moni on kehunut sen tehoa vastustuskyvyn lisäämiseksi. Sairastin viime marraskuussa enterorokon ja tuntuu että sen jälkeen olen kerännyt kaikki mahdolliset flunssat itseeni. On ollut angiinaa, norovirusta ja poskiontelontulehdusta. Kierre on nyt saatava loppumaan, ja toivon pakuriteen olevan siinä apuna. Täytyy valmistaa pakurijauhetta kevään tullen ihan itse. Ilmeisesti tämä on onneksi aika riittoisaa tavaraa.
Onko kenelläkään muuta hyvää vinkkiä vastustuskyvyn parantamiseen? Joskus join aamuisin aina Molkosania, ja voi olla että sekin auttaisi. Molkosanin makua muutettiin vuosi/pari sitten, ja silloin se jäi kaupan hyllylle. Vanha maku oli paljon parempi. Jotkuthan eivät voi sietää sitä, mutta itse tykkäsin.


Pakurikääpä on useilla varttuneilla lehtipuilla esiintyvä, pikimusta lahottajasieni. Suomessa pakurista on keitetty sota-aikana korvikkeeksi ns. tikka-teetä.
Pakurikääpä on helppokäyttöinen yrtti varsinkin suomalaisille, jotka rakastavat kahvin juomista. Perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä pakurikäävän käyttöä suositellaankin päivittäin, koska suurempienkaan käyttömäärien ei ole huomattu aiheuttavan epätasapainottavia vaikutuksia.
Tieteellisesti pakurikääpää on tutkittu myös Suomessa ja esimerkiksi Kirsti Kahloksen (Helsingin Yliopisto) johtama tutkimusryhmä löysi pakurista betuliini-nimisen yhdisteen, joka on peräisin koivusta (betuliinihappo), ja tiivistyy pakurissa elimistöllemme käyttökelpoiseen muotoon. Muissa tutkimuksissa pakurista on löydetty aktiivisia polysakkarideja (pitkäketjuisia sokeriyhdisteitä). Pakurikäävän ORAC-luku (>40,000) on korkeampi kuin millään tutkitulla marjalla, yrtillä tai mausteella. ORAC-luvulla kuvataan antioksidanttien tehoa.

http://www.superfoodtukku.fi/pakurijauhe-130g-p-805.html

4 kommenttia:

Fiina Berg kirjoitti...

Mulla toimii hiertymiin, haavoihin, kuiviin jalkoihin, tai epätasaiseen ihoon, hampaiden valkaisuun ja äänen kirkastamiseen maine base suola. Se on mielettömän monikäyttöinen, hoitaa ihoa, haavoja ja hampaita todella hyvin :) Toinen tuote mitä otan aina flunssaoireiden ilmaantuessa on ecinaforsen punahattu-uute,sitä reippaasti haaleaan veteen ja tuleva flunssa on torjuttu. Jos nuha iskee niin panadol hot toimii ainakin itsellä :)

Anonyymi kirjoitti...

Pakuria, siihen lakritsijuuriteetä sekaan. Raastettua inkivääriä myös, ehdottomasti D-vitamiini lisää, ainakin 50mikrog. C-vitamiinia vähintään 500mg...

Nina kirjoitti...

Todellakin Molkosanin maku on muuttunut aivan kummalliseksi! Itse en tiennyt, että makua oli muutettu ja luulin uuden pullon olevan pilaantunut. Asia selvisi vasta kun menin luontaistuotekauppaan ihmettelemään. Pidin itsekin paljon enemmän vanhasta Molkosanista, vaikka se maistuikin lievästi "navetalle" :)

Anna kirjoitti...

Fiina: Moni kaveri käyttää tuota suolaa! Kiitos vinkeistä!

Anonyymi: Inkivääri on lempparia, mutta lakritsinjuurta en olekaan kokeillut. Se voisi tuoda pakuriin kyllä hyvää makua. Juon edelleen pakuria joka päivä.

Nina: Niinpä!!!