sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Muutama kiva keittiö

Tässä on pari keittiötä, joista otan vaikutteita keittiösuunnitelmaani.
Ajatuksena on, että yksi seinä kaadettaisiin, ja toista seinää avarrettaisiin. Kaadetun seinän kohdalle tulisi iso, kolmemetrinen saareke, joka aukeaisi olohuoneeseen. Saareketta ei käytettäisi ruokailuun, vaan keittiössä olisi edelleenkin erillinen ruokapöytä. Saareke olisi kuitenkin ihanteellinen, kun tulee enemmän vieraita paikalle. Siihen saisi tarjoilut ja astiat esille.
Corian-tasoilla saisi työpinnoista yhtenäiset ja lähes saumattomat. Olen nyt kallistumassa vetimettömien, mattavalkoisten kaappien puolelle. Hyvin eleetön ja "monumentaalinen" keittiö on tällä hetkellä itselleni mieluisin. Varsinkin kun keittiöstä tulisi avonainen, olisi tärkeää, että se sulautuisi osaksi muita tiloja.
Viimeisen kuvan kiiltovalkoinen lattia on todella hieno, ja luulen että epoksi on hyvä vaihtoehto lattiamateriaaliksi keittiössä. Nythän meillä on vedetty keittiöön vain pari kerrosta epoksia, koska remontti on kuitenkin jossain vaiheessa tulossa. Kun kaapit puretaan, täytyy lattia laittaa uusiksi, jotta saa tasaisen ja yhtenäisen pinnan.
Kahdessa viimeisessä kuvassa oleva ripaus puuta antaa todella hyvää kontrastia. Olisi hienoa, jos alkuperäisistä kaapeista saisi muutaman kunnostettua, ja liitettyä uuden keittiön puisiksi yksityiskohdiksi.
Pohjakuvat ovat vielä hieman kesken, mutta kun ne etenevät, niin laitan konkreettisempia suunnitelmia näkyviin.

         http://www.home-designing.com/

         http://www.home-designing.com/

http://smarthomekitchen.com/

                                                                                                                              http://www.ispacedesign.com/

4 kommenttia:

Liisa kirjoitti...

Kälyni valittaa, ettei heidän vetimettömistä mattavalkoisista keittiönkaapinovistaan saa rasvaisia sormenjälkiä pois millään. Olet kyllä tämän varmaan jo huomioinut, mutta mainitsinpahan kun tuli mieleen. :)

Anna kirjoitti...

Olen miettinyt, että jos ei laita pomppumekanismia, vaan urallisen vaihtoehdon, niin ovet eivät ole ehkä niin herkillä sormien suhteen...Mutta aika outoa, jos ei tavalliset sormenjäljet lähde pois!!

Anonyymi kirjoitti...

Millaiset teidän vanhat ovet on? Jos ja kun teette remontin, mitä niille käy?

Anna kirjoitti...

Ne on alkuperäiset teak-viilupintaiset ovet. En missään nimessä tahdo hävittää niitä. Sen enempää en ole miettinyt asiaa.