maanantai 1. lokakuuta 2012

Ruokaa mahan täydeltä

Koulussa on nyt alkanut muutama aikaa vaativa kurssi. Niistä toisen puitteissa täytyi valmistaa ruokaa! Mikäs sen mukavampi kotitehtävä;).  Me teimme pippurista härkäruukkua, rapeita lohkoperunoita ja rakuunaporkkanoita. Osuva ruoka syksyisen sateiseen päivään, kurkun karheutta lievittämään.

Tehtävänä on siis tutkia omaa keittiötä, tehdä siitä pohjakuva/projektioita ja ottaa kuvia. Tänään laitoin luokkalaiseni kanssa ruokaa meillä kotona, ja tutkimme liikeratoja sitä laittaessa. Aika mielenkiintoista. Moni asia on aika hyvin ottaen huomioon kettiömme iän, mutta on tietysti paljon parannettavaakin. Saa nähdä millaisen keittiön suunnittelen meille sitten aikanaan!
Toivoton tapaus!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Anna!! Kerro pliis jos on linkki ko. reseptiin :D Olen syönyt aikanaan ihan törkeän hyvää pippurista härkäruukkua kylässä ja nyt olen jo pari vuotta manaillut ja kokeillut eri reseptejä enkä löydä sitä oikeaa tapaa valmistaa. Tuo jo näyttääkin siltä miltä pitää, toisin kuin useat muut. Nammmm!

Maya kirjoitti...

Mäkin olisin kiinnostunut härkäruukun reseptistä! Jotain sun reseptejä olenkin kokeillut ja oon kyllä tykännyt. Macaroneja en ole vielä uskaltautunut kokeilemaan, sain kokkiveljeni nauramaan kun kysyin uskooko hän että onnistuisin niitä tekemään.. :D

Anna kirjoitti...

Käytin pastanjauhannasta napattua reseptiä! http://pastanjauhantaa.blogspot.fi/2006/11/pippurinen-hrkruukku.html

Tosin sienet korvasin paprikalla, lisäsin valkosipulia ja käytin oikeaa kermaa. Lopuksi puristin sekaan limenmehua! Ja laitoin kastikkeeseen myös sokeria ja lisäsin pippurirouhetta reilusti.