maanantai 8. lokakuuta 2012

Nopea nuudeliwok

Tein viikonloppuna aasialaistyyppistä ruokaa. Tästä tuli tosi hyvää, ja oli helppo ja nopea tehdä. Ruoan lähtökohtana oli valmiina ostettu grillattu broileri.

-täysjyvänuudelia
-grillattua kanaa
-bambunversoja
-paprika
-purjo
-tuoretta inkivääriä
-soijaa
-kiinalaista riisiviinietikkaa
-mangochutney
-currytahna

Keitä nuudelit. Paista öljyssä purjo ja inkivääri. Lisää currytahna, mangochutney,  paloitellut paprikat ja bambut. Pyörittele pannulla muutama minuutti. Lisää soijaa ja tummaa riisiviinietikkaa (ripaus sokeria) ja grillattua kanaa. Anna maustua hetki. Lopuksi sekaan voi kipata nuudelit. Todella hyvää ja helppoa! Olen ostanut tummaa riisiviinietikkaa etnisistä kaupoista, sen maku on niin ainutkertainen, ettei sitä oikein voi korvata millään muulla. Currytahnasta saa pientä tulisuutta. Tähänsopisi myös tuore chili, valkosipuli ja joku hyvä turkkilaisesta jogurtista tehty kylmä kastike (esim mangosäilykepurkki haarukalla mössöksi, jogurttia, suolaa, pippuria ja limeä, toimii!)



Ei kommentteja: