maanantai 3. syyskuuta 2012

Kylppäri

Otin muutaman kuvan meidän yläkerran kylpyhuoneesta. Se on alkuperäiskuntoinen, suoraan 60-luvulta. Remontoimisella ei tosin ole mikään kiire, koska samaa tyyliä haluan noudattaa siinäkin. Mehiläiskennolattiaa saa onneksi edelleenkin! Savulasi ja palapeilit ovat sellaiset yksityiskohdat, joista kyllä pidän, mutta en enää uuteen ehkä laittaisi. Teakviilutettu taso (samaa tyyliä kuin keittiön kaapit) on puolestaan todella pro. Mielestäni on hienoa, kun eri huoneiden välillä on joku pieni jatkumo, joka yhdistää niitä.
Tilana tätä oli todella vaikea kuvata, koska kolmella seinällä on peilejä. On ikkunaseinän palapeilit, peilikaapit tuplana, ja niitä vastapäätä kaapistot savupeiliovilla.
Katto on maalattu tumman harmaaksi, oletan senkin olevan originaali ratkaisu. Emaloidut ripustimet ovat kaunis yksityiskohta, ja ne toistuvat ympäri asuntoa.
Parasta vessassa on ehkä se, että siinä on kaunis ikkuna. Kylpyammekin on kyllä aika kiva...

3 kommenttia:

Jemma kirjoitti...

Ihana, ja voi miten hyvässä kunnossa kylppärinne edelleen on! Oletko muuten kertonut blogissa asuntonne historiasta? Olisi mielenkiintoista kuulla, ketä talossa on asunut ja keiden jäljiltä esim. tuo ajattoman tyylikäs kylppäri on. :)

manteli kirjoitti...

Upea kylpyhuone ja upea on tietenkin koko talonne. Rakastan juuri tuota 60-luvun tyyliä, tiikkiovia, lankavetimiä, Pukkilan kennolaattaa ja 15 x 15 seinälaattaa. Asun itse, tosin vain vuokralla, 60-luvun huoneistossa, jossa on säilynyt samoja elementtejä kuin teidänkin talossa on. Keittiö kaapit ovat samanlaiset tiikkiviilutetut lankavetimillä ja kylppäri samanlaisilla laatoilla (meillä tosin seinälaattojen värinä vaalean minttu! ;). Jopa pikkuvessassa on samanlainen lääkekaappi, tosin punaisena. Muita asuntomme alkuperäisiä helmiä on ruokailutilan kaisla (?)tapetti ja massiivitiikkiset ritiläovet vaatekaapeissa. Kaunista, ajatonta ja ehdottomasti kunnostamisen ja säilyttämisen arvoista :)

Anna kirjoitti...

Jemma: En ole kertonut historiasta...Tässä on käytännössä asunut sama henkilö ennen meitä.

manteli: Meillä on samat arvostuksen kohteet:). Olohuoneessa oli useampi tapettikerros, ja alimpana oli juuri sellainen kaislamainen tapetti. Siitä oli kyllä luovuttava, kun repeili niin pahasti. Massiivitiikkiset ritiläovet kuulostavat hienoilta...