sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Kolmen euron asu

Tämä kultaisen kimalteleva JDY:n paita maksoi kirpparilla euron, ja Mexxin laadukkaasta villakankaasta tehty hame 2€. Hameen kanssa ostin samaa settiä liivin ja housutkin, kaikki 2€/kpl. Hame on leikattu todella hyvin, ja siinä on taskutkin, jotka ovat huomaamattomat.
Kävimme eilen toisessa mummolassani syömässä. Ruokana oli lohikaittoa ja saaristolaisleipää, jälkiruoaksi turkkilaista jogurttia runsailla marjoilla. Kahvin kanssa oli mustikkapiirakkaa ja vaniljavaahtoa. Mummolassa on aina tarjolla Omareita hopeamaljassa. Tämä malja oli ihan mielettömän hieno, se on tuotu Intiasta.
Isän isän äidilläni oli aina lakupötköjä kaapissa. Muistan, miten me veljeni kanssa odotimme, että koskakohan hän antaa yhdet meille. Kysyä ei sopinut, se olisi ollut epäkohteliasta. Odottamisen jälkeen se lakupötkö maistui maailman parhaalta. Söin siitä pieniä nokareita kerrallaan. Lakupötkön käärepaperi oli silloin todella ohut, ja päädyt kieputettu. Joskus, jos oikein kävi tuuri, saimme kaksi lakupötköä...Isomummon kuolemasta on parisenkymmentä vuotta. Karkit ei maistu enää samalta kuin lapsena.2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olen seurannut blogiasi jonkin aikaa, mutta vasta nyt sain aikaiseksi jättää kommenttia :) Todella ihana blogi, sinulla älyttömän kaunis tyyli, niin pukeutumisessa kuin sisustuksessakin.

Mummolavierailu-kirjoitus sai omatkin muistot nousemaan pintaan. Haikean kauniita. Ja niin totta, että karkit eivät maistu enää aikuisena samalta :)

-Elina

Anna kirjoitti...

Kiitos paljon! On aina ihanaa saada tällaista palautetta.