torstai 2. elokuuta 2012

Sohvien uusi paikka

Uuden ruokapöydän myötä kyseenalaistin olohuoneemme ja ruokailuhuoneemme toimivuutta. Kun ruokailuhuoneessa oli ruokapöytä, vietimme aikaa lähinnä sen ympärillä. Huoneessa on hyvä, hieman hämyisempi valo kuin olohuoneessa. Pöydän päälle kasaantuivat lehdet, tietokoneet ja laskut. Viereinen lipasto oli myös hetkessä sotkuisen näköinen, koska sen päälle ohimennen aina laskettiin kädestä mitä milloinkin.
Uuden huonekalun myötä on aina helppo kokeilla jotain uutta. Mietin, että mitä jos ruokapöytä olisikin olohuoneessa, ja olohuoneen sohvat ruokailuhuoneessa. Pysyisivätkö paikat siistimpinä, ja tulisivatko tilat paremmin käyttöön? Totuus kuitenkin oli, että emme viettäneet lainkaan aikaa olohuoneessa. Kaikki tapahtui ruokailuhuoneessa ja tv-huoneessa.

Kokeilu kannatti. Nyt tuntuu, että huoneet ovat väljiä, ilmavia, ja ennenkaikkea käytössä. Lipasto meni työhuoneeseen, jossa se saa olla rauhassa. Sohvien uusi paikka on todella ideaali. Nyt niissä on kiva löhöillä ja lueskella, juoda aamukahvia ja muuten vain istuskella. Sohvien L-muotoinen asettelu tekee tilasta intiimimmän, ja paljeovella sen saa vieläkin rauhallisemmaksi, jos tarve vaatii. Ruokapöydän ympärillä on puolestaan ihanan paljon tilaa, ja toivon, että ainut mikä huoneen täyttää, ovat ihmiset. 

Valaisin on vuoden teollisen muotoilijan 2012, Elizabeth Salosen, suunnittelema "Annabell". Se tuo hyvää ryhtiä huoneeseen yhdessä mustan maton kanssa, ja samalla sitoo olohuoneen puolella olevat mustat tuolit yhtenäiseksi kokonaisuudeksi.5 kommenttia:

heinis kirjoitti...

Teillä näyttää olevan kyllä todella avara, ihanan valoisa koti! Minkälainen se on ja kuinka monta neliötä teillä on? Aurinkoa torstaihin :) <3

Anonyymi kirjoitti...

Näyttää hyvältä! :) Lähteekö teidän kissoista muuten paljon karvaa? Tuli näin kahden kissan omistajana mieleen. Minulla on enemmän tekstiileitä kuin teillä, mattoja ym. ja loputonta/hyödytöntä karvasotaahan tässä käydään... :D

Tiina

Anna kirjoitti...

heinis: Kiitos! En minä tänne ehkä kuitenkaan laita mitään lukuja...Kotimme edustaa 60-luvun rakentamista kaikkine hyveineen:).

Tiina: Lähtee noista aika paljon karvaa, mutta harjaan kissoja aika usein. Imuroida pitäisi joka päivä, jos tahtoo pitää siistinä. Kissat kun painivat keskenään, niin karvatuppoja löytyy sieltä sun täältä. Isompi "ongelma" tällä hetkellä on kuitenkin pissaava koiranpentu!

Pia kirjoitti...

Tuo keinutuoli on upea! Aloin heti haaveilemaan samanlaisesta omaan kotiin. Kenen suunnittelema se on?

Anna kirjoitti...

Pia: Tuoli on Eamesin Herman Millerille suunnittelema. Tätä ei valmisteta enää, joten netin kautta voi löytää jostain...Meidän tuoli on siis vintagea. Tätä käsinojallista versiota myydään edelleen mm täällä

http://vepsalainen.u5.avenla.fi/fi/tuotteet/tuolit/lepotuolit/rar-keinu