keskiviikko 15. elokuuta 2012

Omenasatoa odotellessa

Puut alkavat uhkaavasti täyttyä omenoista. Mitäs näistä oikein tekisi? Hilloa olen joskus tehnyt klassisella ja helpolla marttojen reseptillä, jossa omenat keitetään kuorineen ja soseutetaan. Sitä nyt ainakin täytyy tehdä varastoon. Mehuasemilla en ole koskaan käynyt, ja yksi kaveri ehdotti omenoiden kuivaamista siivuina. Se kiinnostaisi, jos ei vaan ole kauhean työlästä.. Mitähän muuta näistä voisi tehdä, tai miten siivuja voisi kuivattaa helpoiten? Vielä on hetki armonaikaa, ennen kuin omenat valtaavat nurmikon.Riippukeinu on Fatboyn.
Olen muovaillut kaksi päivää elävästä mallista torsoa, jonka avulla tehdään muotti valua varten. On todella vaikeaa hahmottaa ihmisvartalo kolmiulotteisena. Vielä tämä ei ole valmis, mutta ehkä huomenna.. Toivottavasti... Todella kivaa tehdä taas jotain konkreettista käsillään.


7 kommenttia:

Onneli kirjoitti...

Meillä oli muutama vuosi sitten pyykkinarua viritettynä kotona ja omenasiivut niissä kuivumassa, toimi hyvin.

Anonyymi kirjoitti...

Itsellä aikomus tehdä viime vuonna hyväksi koettua luumu-omenahilloa. Kilo kumpaakin, kanelia, vaniljaa, vettä ja hillosokeria. Nam! Toimii leivonnassa.

Merja kirjoitti...

Suosittelen mehustusta. Meillä on yhdeksän omenapuuta... ei millään jaksaisi hillota eikä siivutella kaikkia... Ja se mehu on todella hyvää! Me pakastetaan se pakastuspulloihin ja juodaan sitten pitkin talvea.

Anna kirjoitti...

Onneli: Miten ne omenasiivut pysyi narulla? Vai oliko ne siis vaaka-tasossa narujen päällä?

anonyymi: Kuulostaa hyvältä..

Merja: Ehkä se mehustus ei ole niin vaikeaa kuin kuvittelen. Mitä on pakastuspullot, onko ne sellaisia muovisia huurteisen valkoisia?

Anonyymi kirjoitti...

Parasta mitä tiedän on tuoreomenamehu mehulingolla. Ei säily kauan eli juodaan pian teon jälkeen, mut on nautinto <3

Merja kirjoitti...

Me ei siis mehusteta itse, vaan viedään omenat mehutarhalle jossa niistä puristetaan mehu. Siellä se laitetaan isoihin kanistereihin ja me sitten pullotetaan itse kotona. Ja ne pullot on valkoisia joo.

lahtiska kirjoitti...

Veikkaisin, että omenat kuivuvat narulla kuten reikäleivät ennen vanhaan katossa (omenaporalla siemenkota pois ja sitten viipaleiksi). Mutta ehtivätköhän ne pölyyntyä, ennen kuin ovat riittävän kuivia?