lauantai 4. elokuuta 2012

Muovipaja tehtävä - palovaroitin

Meillä oli keväällä muovipaja, ja meidän suunnitella palovaroitin. Suunnitelmien pohjalta tehtiin muotti, jonka päälle asetettiin kuumennettu muovilevy. Levy imettiin alipaineella muotoonsa. Kurssi oli aika hauska, vaikka ensin kaikki tuntui jotenkin vaikealta. En millään meinannut keksiä, minkä muotoisen palovaroittimen tekisin. Idea tuli lopulta silkkihuivistani, jonka solmin rusetille. Kaiversin malliainekseen rusettimaisen kuvion pienillä taltoilla. Sitten se piti hioa, muovi ei anna kauheasti anteeksi, ellei se ole tarpeeksi paksua. Käytin harmaata 2mm muovilevyä, joka oli suhteellisen armelias, ja lopputuloksesta tuli siisti. Lopullisen työn spreijasin vielä kromimaalilla.
Työstä piti tehdä esite. Kalustemuotoilupuolen poikien mielestä palovaroittimeni näytti ihan kakkuvuoalta. Siitä sain ajatuksen tähän "mainokseen". Haha. Käytin pohjana vanhasta naistenlehdestä löytyneen mainoksen osaa. Kikilips tarkoittaa rusettia viron kielellä.


5 kommenttia:

Lilja kirjoitti...

Onpa hieno palovaroitin ja hyvä tuo esite! Ei oo ikinä tullut mieleen, että palovaroittimiakin voisi olla muunaisia kuin sellaisia pyöreitä, valkoisia ja rumia.

lahtiska kirjoitti...

Aivan loistava!

Anna kirjoitti...

Lilja: Nythän niitä on alkanut tulemaan myös hieman erilaisina. Jostain, olisinko Hesarista just lukenut yrityksestä, joka puuhaa designpalovaroittimien parissa. Onkin ihme, miten kauan ne ovat saaneet olla niin "tavallisia".

lahtiska: Kiitos! Pidä hauskaa huomenna;)

lahtiska kirjoitti...

Kiitos samoin!

Anonyymi kirjoitti...

Vau, teillä on kivoja koulutehtäviä! Olen tässä miettinyt, että pitäiskö ostaa vaikka makkariin toinen palovaroitin. Meinaan ne Paola Suhosen eri väriset yöperhoset, vai mitä nyt olivatkaan, ja Harri Koskisen koruton versio... ihan mieletöntä! Kyllä palovaroitinkin saa olla kaunis. Pienen asuntoni eteisessä on toi tavallinen rumilus taloyhtiön toimesta. Tärkeä, mutta ulkoasultaan tylsä. :)

Tiina