maanantai 13. elokuuta 2012

Elisa Vahti Live

Sain käyttööni Elisa Vahti Live -palvelun loppuvuodeksi. Mahdollisuus tuli oikein otolliseen aikaan, koska nyt tällaiselle on tarvetta. Koiranpentumme Urho jää välillä yksin kotiin kissojen kanssa, ja poikamme aloitti tänään koulun. Voi olla, että en pysty olemaan joka hetki silmät selässä. Kamera on siis vastaus tähän ongelmaan hektisessä elämäntilanteessa.

Kameran asennus oli periaatteessa äärimmäisen yksinkertainen. Sen toimimiseen tarvitaan vain laajakaista, langaton netti ja Android/iPhone puhelin. Kun kamera on laitettu käyttövälmiiksi (siis piuhat kiinni), haetaan puhelimella palvelun sovellus. Langattoman yhteydenkin saimme toimimaan helposti. Sovellukseen kirjaudutaan salasanalla, jonka saa toimitusvahvistuksen yhteydessä. Sovelluksen aikajanalta voi katsoa edellisen vuorokauden tapahtumat, ja liiketunnistin merkkaa erikseen aikajanalle kaiken liikkeen.

Kameraa ei ole vielä kiinnitetty lopulliseen paikkaansa, ja olen testannut eri kuvakulmia. Kävin ruokakaupassa, ja oli hauska katsoa puhelimesta, kun meidän Urho ensin repi sanomalehteä ja sitten kellahti nukkumaan... Lapsi- ja eläinperheeseen tällainen on kiva lisäelementti. Kerron blogissani lisää käyttökokemuksia, kun niitä kertyy. Myös lukijoille on tulossa aiheeseen liittyvä arvonta, jossa tällaisen saa myös käyttöönsä vuoden loppuun. Siitäkin myöhemmin lisää!

Ei kommentteja: