keskiviikko 22. elokuuta 2012

Elisa Vahti Live käyttökokemuksia ja kilpailu

Olen nyt käyttänyt Elisa Vahti Live -palvelua reilun viikon. En olisi uskonut, että sitä tulisi vilkuiltua pitkin päivää, mutta kyllä vain tulee.
Meillä on siis kamera, joka on langattomasti yhteydessä kaapelimodeemiimme. Sen paikkaa on helppo vaihdella tarpeen mukaan. Kun olen lähtenyt kouluun, jätän kameran niin, että sillä on näkymä ulko-ovelle ja olohuoneeseen. Yleensä ruokkiksella katson puhelimen sovelluksen kautta, onko kamera taltioinut liikettä. Liikkeet näkyvät aikajanalla sykäyksinä, ja niihin on helppo siirtyä suoraan katsomaan, mitä on tapahtunut. Halutessaan liikkeestä voi saada myös tekstiviestin puhelimeen.
 Kyllä se lämmittää mieltä, kun näkee Urhon töpsyttelevän unisena sohvapöydän alle ja kellahtavan sinne nukkumaan. Yhdet kunnon sanomalehden silppuamis-separitkin taltioituivat kameraan. On kuitenkin rauhoittavaa pystyä katsomaan livekuvaa omasta kodista. Nähdä, että siellä on kaikki hyvin. Kameran avulla tiedän myös, jos Urho haukkuu jossain kameran lähettyvillä. Toistaiseksi se on ollut lähes täysin hiljaa kaikki päivät, mikä on tietenkin mahtavaa!
Suosittelen tätä palvelua erityisesti lapsellisille ja eläimellisille henkilöille, mutta mielelläni kuulen muitakin käyttötapoja. Osallistu siis kilpailuun!

Kilpailu-
Miten sinä käyttäisit Elisa Vahti Liveä? 

Vastausaikaa on ensi viikon keskiviikkoon (29.8) saakka.

Paras vastaus palkitaan. Palkintona saa palvelun ilmaiseksi käyttöönsä loppuvuodeksi . Voittajalla tulee olla käytössä iPhone tai Android-puhelin ja langaton netti, joten otathan tämän huomioon osallistuessasi!


Aiheesta lisää tässä postauksessani.

16 kommenttia:

tuulikaappikaupunki kirjoitti...

Meidän lapsi- & koiraperhe ihan oikeasti tarttis tuollaista! Olis huojentavaa pystyä aina välillä vilkaseen mitä kotona tapahtuu, pystyis itsekkin sit keskittyyn paremmin omiin töihin :)

Onneli kirjoitti...

Mulla ei ole tollaista pöhelintä mutta miehellä on, siinähän sitten seuraisi meidän touhuja kotona päivisin.

Mutta oikeasti mua kiinnostaisi käyttää tuota öisin tallentamaan makuuhuonetouhujamme - ja ei siis mitään k-18-kamaa vaan sitä kuka kiemurtelee, kuorsaa, tuhisee ja heittää kuperkeikkaa milloinkin.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo Vahti olisi kyllä tosi kätevä koiran touhujen seurailuun, kun on itse töissä. Äänittelin viime keväänä muutaman viikon ajan sellaisen pienen sanelunauhurin avulla päivän tapahtumat, mutta eihän sitä tuntien nauhoitusta tietenkään jaksanut kokonaan kuunnella, vaan joutui kelailemaan ja kuulostelemaan, kuuluuko haukuntaa tai muuta. Ei siis kovin kätevää. Koiralla on ollut vähän eroahdistuksen oireita ja haukkui ja ulvoskeli välillä pitkäänkin yksin ollessaan. Tuon Vahdin avulla pystyisi hyvin seuraamaan tilannetta kotona ja kokeilemaan sitten eri keinoja ja näkisi niiden vaikutuksen koiran käytökseen.

Katriina

PS. Tykkään kovasti blogistasi!

sari kirjoitti...

Meillä on 2 koiraa ja olisi kiva tietää mitä neidit puuhailevat keskenään kun ei ole näkemässä, ja erityisesti sen, tuleeko niiden haukuttua siellä kahdestaan ;)

sari kirjoitti...

Meillä on kaksi koiraa ja olisi mukava seurata mitä neidit puuhailevat kaksin kotona kun kukaan ei ole näkemässä. Kiinnostaa erityisesti se tuleeko niiden haukuttua ;)

Kotisissi kirjoitti...

Kunnon kerrostalokyttääjänä laittaisin sen tietysti kuvaamaan meidän taloyhtiön pihaa. Voisin sitten tarkistaa mitä on tapahtunut ja kuka on vienyt minkäkin roskapussin (pussien sisällöt tarkistaisin toki erikseen).

Anonyymi kirjoitti...

Meillä on nyt vuoden ikäinen havannankoira-tyttö Juno. Sen ollessa pieni, laitoimme kanssa kameran nauhoittamaan, miten se reagoi pois lähtiessämme. Kameramme pystyi nauhoittamaan vain tunnin videokuvaa, mutta siitäkin sai kyllä hyvän kuvan siitä, mitä neiti puuhaili poissa ollessamme :) Olen nähnyt tuosta kyseisestä sovelluksesta mainoksia ja pohtinut sitä, koska valitettavasti Junolle on tullut kasvaessa pahana tapana muriseminen ja haukkuminen. Nyt kun taas syksyn tullen palaamme kaupungissa olevaan kerrostaloasuntoomme, olisi huojentavaa tietää, haukkuuko ja muriseeko tämä.

Maija kirjoitti...

Meillä on lievästi eroahdistuksesta kärsivä koira, seuraisin Vahdilla miten se käyttäytyy työpäivän aikana kotona. Toisinaan koiramme on ovella vinkumassa heti kun tulemme rappukäytävään sisälle, toisinaan se taas juoksee unisen näköisenä makuuhuoneesta vastaan kun avaamme oven. Kiinnostaisi kovasti tietää, mikä laukaisee koiralla minkäkin käytöksen. Olen avokille vihjaissut, että saisi kotinörttinä viritellä web-kameran kuvaamaan asuntoa, mutta olisihan tuo Vahti kätevämpi kun voisi tsekata työpäivän aikana mitä koiruudelle kuuluu! Mikäli huomaisimme koiran haukkuvan tms. päivän aikana reilusti, voisimme miettiä erilaisia ratkaisuja työpäivien järjestämiseen. Naapurit eivät ole tähän mennessä maininneet mahdollisesta haukusta mitään, mutta tunnetusti suomalaiset eivät paljon suutaan auo ennen kuin häiritsevää käytöstä on jatkunut "liian kauan". ;)

Kilpailuun liittymättömänä: Löysin blogisi jokin aika sitten Friikun Facebook-sivujen kautta ja olen seurannut siitä lähtien. Varsin ihania visuaalisia juttuja teillä kotona, vaikka oma sisustusmakuni onkin miltei päinvastainen! :D

Lora kirjoitti...

Käyttäisin aran tuoreen ekaluokkalaiseni seuraamiseen. Koiraa meillä ei enää ole mutta jos olisi niin olisi erittäin kiinnostavaa seurata sen touhuja yksin ollessaan, varsinkin jos olisi eroahdistukseen taipuvainen yksilö.

Onneli kirjoitti...

Ps. Lisäyksenä vielä aiempaan vastaukseeni, että mies, jolla tuo puhelin kuitenkin olisi, todennäköisesti käyttäisi vahtia seuratakseen pysynkö yhteisessä herkkulakossamme. Tämä tuli mieleen kun äsken sorruin... Mutta ainakaan tätä kertaa hän ei saa tietää ;)

Lilli kirjoitti...

Kuulostaa kätevältä laitteelta. Itse käyttäisin sitä seuratakseni kuka ihme täällä kämpässä aina sotkee ja levittelee tavarat pitkin poikin, koska minä itse se en ainakaan ole;)

Mimmu kirjoitti...

Tuo laite olisi kätevä, koska aikeissa olisi hankkia koira ja sitähän on sitten hyvä seurailla poissaollessa tuolla.

Toisaalta myös mieheni vanhempaa poikaa saisi vahdittua, kun tuo tulee pelamaamaan tietokoneella eikä itse aina vaan pysty katsomaan kenen kanssa se oikein siellä skypessä juttelee. Välillä on pakko käydä kaupassakin tms. Turvallisuustekijä siis!
On nimittäin tullut huomattua, että tuollakin lasten pelimaailmassa löytyy aikuisia, jotka tekeytyvät lapsiksi, jopa skypessä kuvan kanssa.

Mimmu kirjoitti...

Aikomuksena hankkia koira, olisi kätevä pennun seuraamiseen kotosalla.

Toisaalta saatettaisiin käyttää myös miehen vanhemman lapsen tarkkailuu. Tämä nimittäin pelaa nettipelejä ja siellä ei aina kaikki ole aivan mitä sattuu. Lapsi myös välillä on saatu kiinni tekemästä asioita koneella, jota ei saisi tehdä. Tuolla voisi huomaamatta silloin tällöin seurata.

heinis kirjoitti...

Ihana tuo Urho-kohta :') <3 Näin ko. hetken mielessäni. Awwww! Jos minulla olisi koira, voisin ostaa ko. palvelun ihan huvikseni :-D

heinis kirjoitti...

Ihana tuo Urho-kohta :') <3 Näin ko. hetken mielessäni. Awwww! Jos minulla olisi koira, voisin ostaa ko. palvelun ihan huvikseni :-D

Anonyymi kirjoitti...

Käyttäisin vahtia 15v. mummeli koiran touhujen seurailuun, kun emme ole kotosalla.

Mummeli on vanha rescue koira, jonka eroahdistuksen saimme aikoinaan hoidettua kotikonstein pois. Nyt on tosin alkanut epäilyttää mitä tapahtuu, kun emme ole kotona. Mummeli ei nimittäin enää aina muista missä asuu tai kukas se omistaja olikaan... ;)

Jotta naapurisopu säilyisi, kokeilisimme mieluusti vahtipalvelua, jos siihen olisi mahdollisuus. :)


Pössirössikkä