tiistai 3. heinäkuuta 2012

Wanhan ajan marenkileivokset

Nämä eivät ole epäonnistuneita macaroneja. Nämä ovat "Wanhan ajan marenkileivoksia". ;)

Ei vaan...
Lisäsin väriainetta vasta kun olin jo sekoittanut mantelijauhon ja tomusokerin valkuaisvaahtoon. Tässä lopputulos. Ensimmäinen kerta kun macaronini halkeilivat! Nämä ovat kuitenkin taivaallisen hyviä pikkuleipiä tällaisenaan. Minun pitäisi saada mantelijauhoa jostain tukusta, tuntuu että sitä menee nyt aika reilusti. Macaronien teko on kuitenkin kivaa, ja itseasiassa pieni jännitys niiden onnistumisesta jotenkin koukuttaa. Mutta tulipa nähtyä nämä halkeilleetkin versiot!


6 kommenttia:

lahtiska kirjoitti...

Tutulta näyttää :)

Lik kirjoitti...

Lahden seudun Cittareista (muistaakseni Prismassakin oli) sai kg pakettia mantelijauhoa ainakin joulun jälkeen... Uskoisin, että löytyy edelleen, oli vaan silloinkin jossain ylimmällä hyllyllä.:)
Ihana blogi!

Anna kirjoitti...

lahtiska: Mielenkiintoista... Mut mä yhdistn tän mokan väärään sekoitusjärjestykseen. Tai sit uuni oli liian kuuma...

Anna kirjoitti...

Lik: Ok! Täytyy ensi reissulla tarkistaa tilanne. Ja kiitos paljon!

lahtiska kirjoitti...

Minulla lopputulos näytti tuolta, kun taikinasta tuli liian löysää. Ymmärtääkseni macaron-taikina tulee sitä löysemmäksi, mitä enemmän taikinaa sekoittaa mantelijauhon lisäämisen jälkeen. Voisiko olla niin, että valmiin taikinan värjääminen aiheutti ylimääräistä sekoittelua ja ehkä ohensi taikinaa liikaa? (Tämä on täysin epätieteellistä pohdiskelua ja saatan olla ihan hakoteillä...)

Anna kirjoitti...

Se on täysin mahdollista.. Ja loogista. Koska jos taikina on liian paksua, sitähän kehoitetaan joissain ohjeissa sekoittamaan vähän lisää!