tiistai 24. heinäkuuta 2012

Nukkekodin muodonmuutos

Löysimme muutama kuukausi sitten kierrätyskeskuksesta hienon nukkekodin. Sen on joku itse nikkaroinut, ja katon malli on suorastaan huikea. Ajattelin nukkekodin olevat peräisin 70-luvulta, koska siinä oli räikeän keltaista. Eilen päätin kaivaa vanhat maalinjämät ja siveltimen esiin, ja antaa keltaisille osioille lähdöt. Olikin hauskaa pienen hiomisen jälkeen huomata, että katto on ollut alunperin harmaansininen. Muutamassa huoneessa oli tapetit, ja niiden alta löytyi ihanat 50/60-luvun tapetit. Nukkekoti on siis vanhempi kuin kuvittelin.
Maalasin keltaiset osiot Tikkurilan sävyllä "Piazza". Se on sattumalta lähes sama sävy, kuin alkuperäinen katon värikin. Myös tapettihuoneet maalasin tapetinpoiston jälkeen. Onneksi muistin viime hetkellä, ennen uutta maalipintaa, napata pari kuvaa!
Tuo takka on jotenkin...hellyyttävä. Tiilet on askarreltu pienistä punaisista paperinpaloista. Se oli pakko jättää.

Tässä valmis lopputulos.  Pientä kitattavaa kyllä vielä löytyy... Mutta ei tämä muutenkaan ole ihan viimosen päälle, joten ei välitetä. Nukkekoti on 120cm leveä ja 35cm syvä. Korkeutta on about 50cm. Aika mukavan kokoinen siis!

Leikkejä odottaen...


2 kommenttia:

lahtiska kirjoitti...

Tosi hieno - olet taas löytänyt aarteen!

Anna kirjoitti...

Joo, ja tällä on jo leikitty kovasti!