maanantai 30. heinäkuuta 2012

Kiinalainen kivilyhty

Pidän aasialaisista puutarhoista. Vanhasta pihasta on hauskaa muokata sen henkistä, koska lähtökohdat ovat hyvät. Vanhoja havukasveja, kiveä, nahkealehtisiä kasveja.
Haimme eilen kaksi kivilyhtyä pihaamme. Toinen jätettiin ulkorappusille, ja toinen tuli takapihalle. Liuskekiviterassin jatkeena on ollut maanpeittokasvia, pikkutalviota. Se on yksi suosikkikasveistani. Lyhdyn taakse on aikomus laittaa sitä lisää. Pihassa on myös syyshortensiaa ja japaninmarjakuusi, jotka sopivat hienosti kokonaisuuteen.
Pienet kivirappuset pengerryksen vieressä ovat nätisti sammaloituneet.

Ihan keskenhän kaikki vielä on, takapihalla on pelkkää multaa ja risuja, mutta ei tässä mikään kiire ole. Zenin kanssa tehdään.
6 kommenttia:

Lilli kirjoitti...

Oi miten hieno lyhty. Ja piha näyttää tosi kivalta muutenkin:) Japanilaistyylisessä puutarhassa on aina ihan omanlaisensa rauhallinen tunnelma.

Anna kirjoitti...

Erilaiset kivimurska-altaatkin ovat ihania. Se on niin oma maailmansa, että pitäisi joskus perehtyä ihan kunnolla.

Lora kirjoitti...

Kaunista on! Mun tämän kesän haavaelistalla on juurikin toi marjakuusi ja pitkään olen halunnut liuskekiveä ainakin jonnekin pihalle.

Lora kirjoitti...

Tuli vielä mieleen, että miten ihmeessä saat pikkutalvion pysymään rikkaruohottomana? Itsekin tykkäisin kyllä pikkutalviosta mutta minulla sen jokaikisestä mahdollisesta välistä kasvaa heinä aina vaan vaikka kuinka kitken... Sen vuoksi olen suunnitellut koko pikkutalvioistutuksesta luopumista, kun se jotenkin jää niin "löyhäksi" että rikkikset valloittavat uudelleen ja uudelleen sen.

Anna kirjoitti...

En ole tehnyt mitään, se on niin tiivis että rikkaruohoja ei vain tule...Mutta toisaalta, se pengerrys mihin kasvi on istutettu, on tosi hiekkaista. Siihen on myös laitettu joskus sitä pientä pyöreää kivimäistä raetta. Ehkä ne pitävät sen ehyenä. Pikkutalvion vieressä ei kasvanut mitään, ja se oli täynnä vuohenputkea. Naapurini kävi myrkyttämässä ne, ja mylläsin maan ja laitoin siihen vuorenkilpeä, jota oli toisessa reunassa jo muutenkin. Joten en kyllä osaa auttaa, muuten kuin ehdottamalla jotain kariketta tai hiekkaa maan pinnalle, kasvien juurelle.

Ansku kirjoitti...

Näyttää nätiltä :)