perjantai 20. heinäkuuta 2012

Ärsyttää

Minun piti saada postissa tänään paketti/maksikirje. Posti tulikin jo yhdeksän jälkeen, ja sen mukana lappu, että kirje ei mahtunut postiluukusta, vaan on haettavissa postista. Samalla vaivalla kun jakaja kirjoitti lapun, hän olisi voinut soittaa ovikelloa, mitä ei tietenkään tehnyt.
Kävin kolme kertaa lähipostissa, viimeisimmän kerran äsken. Koko kirjeen seurantatietoja ei löytynyt. Postivirkailijat sanoivat, että postinjakaja on ilmeisesti jättänyt kirjeen autoon, niin oli käynyt juuri edelliselläkin viikolla jollekin toiselle!!! Todella huolimatonta! Nyt sitten odottelen ensiviikkoon, ja toivottavasti saan lähetyksen kotiin asti. Aion kirjoittaa negatiivisen palautteen kyseisen jakajan toiminnasta asiakaspalveluun. Suunnittelen myös leiriytyväni maanantai-aamuksi ulko-oven eteen odottelemaan postinjakaa, ja kyselen lähetyksen perään ihan henkilökohtaisesti... Grr.

9 kommenttia:

Sartsa kirjoitti...

Sama kävi mulle viime perjantaina, lauantaina menin pakettiani hakemaan (Mukkulan R-kiosti), jossa sanottiin, että paketin saa vasta maanantaina klo 12 jälkeen!! Laitoin postiin palautetta, vastaus oli, kyseessä kirje, jakaja toimi oikein.. Just joo!! Meijän normi jakaja kyllä tuo kotiin asti paketit mitkä ei laatikkoon sovi. Ja vaikka en olisi kotonakaan, jättää paketin sovittuun paikkaan. Kyllä harmitti!

Anna kirjoitti...

Mulle kävi siis niin, että paketti on "kadonnut". Jakajan pitäisi aina kierroksen jälkeen viedä jakamattomat sinne postin pisteeseen, mutta tämä ei ollut vienyt. Olisin ollut onnellinen edes tiedosta, että paketin saa maanantaina klo 12, mutta sitäkään en tässä tilanteessa saanut...Mutta saa nähdä mikä on postin vastaus tällaisesta menettelystä.

Sartsa kirjoitti...

Sen takia mäkään en pakettiani saanut lauantaina, kun posteljooni panttasi sitä vkl autossa. Sekin oli postin aspan mukaan ihan oikein toimittu. Asiakaspalvelua olisi ollut viedä paketti takaisin palvelupisteeseen, josta sen olisi voinut noutaa vaikka samana päivänä. Näinhän se yleensä menee, kortti laatikkoon ja klo 16 jälkeen samana päivänä voit pakettisi/kirjeesi noutaa.

Anna kirjoitti...

Täh!?! Oikeasti? On sitten aika paljon muuttunut tämä kuvio, koskaan aikaisemmin ei ole ollut näin. Ja minulle postivirkailijat nimenomaan sanoivat asian niin, että "paketti on varmaan unohtunut autoon". Mielenkiintoista.

Liisa kirjoitti...

Mulle taas tuli kerran tuollainen "ei mahtunut laatikkoon" lappu odottamastani maxikirjeestä. Olin kotona kun lappu sujahti luukusta eteiseen joten avasin oven ja sanoin postinjakajalle, että olen kotona ja voin ottaa kirjeen vastaan. Jakajapa kertoi ettei kirje ollut hänellä edes mukana! Silti kirjeen sai hakea postista vasta seuraavana päivänä klo 14 alkaen.

Ei nyt ihan vastannut sinun tapaustasi, mutta tuli mieleen. Että ärsytti! Jos kerran ennakoivat, ettei se tule mahtumaan luukusta eivätkä edes kokeile soittaa ovikelloa, mikseivät vieneet sitä heti lähipostiin ja jakaneet lappusta vasta sitten?

Kaiken lisäksi kun vihdoin sain paketin, kokeilin ja se olisi mahtunut meidän luukustamme läpi. :D

Sartsa kirjoitti...

Postin tulee tarjota liian suurta kirjettä/pakettia asiakkaalle ja vasta sen jälkeen jättää suuresta kirjeestä/paketista kortti. Näin sanoi asiamiespostin virkailija. Mutta Itellan aspa oli toista mieltä. Onneksi tohonkin touhuun on tulossa kilpailua, eihän tuosta aspalvelu voi enää ainakaan huonontua. Meillä tosiaan oma jakaja tuo aina paketit ja kirjeet ovelle asti, laatikkoon meillä ei isoja juttuja mahdu (lukittu). Mutta nyt oli tuo oma jakaja lomalla ja tuuraaja paikalla. Tuo kyseinen tuuraaja on vienyt myös kotiin toimitettavat paketit (koiranruokaa saksasta, kotiinkuljetuksella) tarjoamatta niitä lainkaan!! Satuin ko. aikaan olemaan talvilomalla ja takuu varmasti kotona.
Pisti hieman vihaksi hakea niitä, painoi meinaan ku synti. Kahdelle isolle koiralle sapuskaa, rapiat 40 kg...

Anonyymi kirjoitti...

jos asutte omakotitalossa, ei niitä tarvitsekkaan tulla ovelle tarjoamaan. miettikäähän nyt paljon niitä maksikirjeitä on ja kuinka kauan kestäisi, jos niitä ruvettaisiin haja-asutusalueella jokaiseen omakotitaloon tuomaan ovelle asti (sitten varmaan valittaisitte, että posti jaetaan liian myöhään). jakaja ei saa paketteja myöskään jättää kuistille jne. jos kirje siitä häviääkin, saa jakaja syyt niskoilleen. väärin jakaja on kuitenkin tehnyt siinä vaiheessa, kun maksikirje on jäänyt autoon. kirje pitäisi olla mahdollista noutaa saman päivän aikana, kun se on jaettu.

kerrostalossa taas palveluun kuuluu, että jos ei mahdu luukusta, pitää soittaa ovikelloa ja tarjota kirjettä. mukaan sitä ei ole pakko ottaa siinä vaiheessa jos ei mahdu pyörään, jolla yleensä kerrostaloalueella jaetaan.

postinkantajatkin on vain ihmisiä, ja inhimillisiä virheitä sattuu. se on kumma, että jos jakaja työnsä tekee hyvin, sitä ei kukaan huomaa, mutta yksikin virhe, ja saa parjata julkisesti internetissä asti. kai sinäkin olet joskus unohtanut jotain?

t. entinen itellalainen

Anna kirjoitti...

entinen itellalainen: Posti on monopoliyhtiö, vaihtoehtoja ei varsinaisesti ole. Siksi pitää voida saada antaa vapaasti palautetta ja ihmetellä ääneen, miksi joku asia ei toimi niinkuin pitäisi. Ehkä tämä kertoo siitä, mikä luottamus postia kohtaan itselläni henkilökohtaisella tasolla on. Pidän sitä tahona, johon pitää voida luottaa, ja jossa virheitä ei saisi kovin paljoa sattua. Voi olla kyse myös epäselvästä ohjeistuksesta, jolloin syy ei ole postinjakajan, vaan jossain muualla. Epäselvyydet pitää mielestäni voida selvittää, ja siinä palautetta antava asiakas on konsernille tärkeä.
Toki jos käytännöt ovat muuttuneet, niin sitten ei mitään. Ennen on kaikki sujunut aina suhteellinen hienosti. Tosin on ollut hävinneitä lähetyksiä ym, mutta niissäkin on auttanut tiivis yhteydenpito asiakaspalveluun ja ilmoitukset kadonneesta lähetyksestä. Kerran löytyi kuukauden myöhässä lähetys, koska olin itse aktiivinen.

Anna kirjoitti...

Sain äsken vastauksen myös Postin asiakaspalvelusta. Sieltä sanottiin, että jakajien ohjeistukseen kuuluu, että ovikelloa pitää soittaa, jos lähetys ei mahdu luukusta. Jos kukaan ei tule avaamaan ovea, pitää jättää ilmoitus, mihin aikaan lähetys on haettavissa. Lähetyksen pitää siis olla haettavissa saman päivän aikana. Haastatin postinjakajaakin aamulla, ja hän sanoi, että lähetykset jätetään johonkin laatikkoon, josta jonkun toisen henkilön pitäisi toimittaa ne saman päivän aikana postiin haettavaksi. Vaikuttaa nyt siltä, että joku tietokatkos on jossain kohtaa jakelurinkiä, mutta toivottavasti se selviää pian. Oma lähetykseni on nyt haettavissa, ja kiitin postin asiakaspalautteeseen vastannutta henkilöä nopeasta ja hyvästä vastauksesta.