sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Työhuone

Työhuone on nyt kasattu kaikesta, mitä meillä on ollut entuudestaan. Mitään uutta ei ole hankittu. Uusi kattolamppu sinne pitää kyllä ostaa. Tahtoisin joskus pidemmän, yhtenäisen työpöydän, mutta kyllä tämäkin toimii tässä vaiheessa. Sellainen pitkä, vinoon taittuva piirustuspöytä olisi aika mahtava. Enemmän pöytätasoa kuitenkin tarvitaan vielä.
Isompi pöytä on mieheni tekemä. Pikkupöytä on Billnesin ikivanha, ja joskus maalautettu valkoiseksi. Tuoli ovat Tapiovaaran Aslakkeja (roskalavalta..).Ne me olemme itse hioneet ja maalanneet, mutta vielä yksi hionta ja maalikerros tekisi niille aika hyvää. Maalausteline on lainassa naapurin taiteilijalta, se on todella hyvä ja jämäkkä. Sohva on Vepsäläiseltä, ja sen saa taitettua vuodesohvaksi. Alkuperäiset kaapistot aiheuttivat meissä erimielisyyksiä. Mieheni olisi purkanut ne, mutta minä en suostunut. Lankavetimet ovat niin hellyyttävät, ja muutenkin kaapit olivat hyväkuntoiset. Ne nielevät hurjan määrän tavaraa! Patteri ja takaseinä ovat jääneet maalaamatta, oikeastaan tajusin sen vasta kuvat otettuani. Kaikkeen se silmä tottuu...Ei muuta kuin maalaamaan. Huoneessa on koko seinän levyinen ikkuna, joten se on hyvin valoisa.

Rakastan tuota epoksilattiaa. En varmaan koskaan kyllästy siihen. Se on niin kaunis, että ei haittaa, vaikka siivottavaa riittää kahden lapsen ja kolmen eläimen kanssa. Onhan se toisaalta äärimmäisen helppo mopata! Tässä huoneessa ei tarvinnut tehdä muuta remonttia "kuin" lattia ja seinät. Vanha tapetti poistettiin ja seinät tasoitettiin ja pohjamaalattiin. Listat poistimme joka paikasta, sekä ovenpielistä että lattianrajasta. Tasoitetta on mennyt ihan kiitettävä määrä. Lattia tuli samalla kertaa lähes koko alakertaan.

 
Akupistekarttakin on työhuoneen seinällä, se on hieno. Meillä on myös silmäkartta, mutta se on liian hurjan näköinen.

3 kommenttia:

M kirjoitti...

Aivan mahtava löytö nuo Tapiovaaran tuolit, aarteet!

Anna kirjoitti...

Ei se siis ole vain legendaa, että tällaisia löytöjä voi tehdä:). Aikaa on kulunut jo varmaan 6v, ja asuimme keskustassa. Kodin vieressä olevaa taloa remontoitiin ja kerran iltakävelyllä nämä tuolit pilkottivat laidan takaa... Pakkohan ne oli pelastaa.

Lora kirjoitti...

Voi voi mitä roskalavalöytöjä... Saa toivomaan että itsekin joskus kävelisin paikassa jossa joku luopuu tuollaisista. Kaunis on myös Billnäsin pöytä, itsekin olen samanlaista metsästänyt.