lauantai 16. kesäkuuta 2012

Raparperipiirakkaa ja käsinmaalattuja juttuja

Tein raparperipiirakkaa tällä ohjeella. Siitä ei tullut ihan sellaista kuin kuvittelin, mutta ihan hyvää silti. Seuraavalla kerralla laitan hieman lisää jauhoja, nyt tämä oli niin mehevää, ettei pysynyt kunnolla kasassa.
Olemme tänään saaneet siivottua, ja mikä parasta, olen saanut ideoita kodin suhteen. Taisin vihdoin keksiä, minne saan kenkäni mahtumaan! Sain myös keittiöremonttiin liittyen suuren ahaa-elämyksen. Ensimmäinen "the idea", jota ehdottomasti pitää jo laittaa ihan paperille ja luonnostella! Onneksi emme tehneet keittiön suhteen mitään hätiköityä muuton yhteydessä. Tässä sen huomaa, että elämällä tilassa saa parhaiten käsityksen siitä, mitä siltä oikeasti haluaa ja tarvitsee. Ihanaa kun nyt on jotain, mitä muhitella eteenpäin kaikessa rauhassa. Jos tämä edellinen keittiö on palvellut hyvin 50 vuotta, niin odotan seuraavalta keittiöltä vähintään samaa kestävyyttä ajattomuuden ja toimivuuden suhteen.
Tekemäni abstrakti maalaus on vihdoin seinällä. Aikansa se jo nojailikin siihen. Maalauksesta löytyy yli 60 erilaista sävyä! Pidän 50-luvun värimaailmasta, ja halusin tuoda sitä myös tähän. Tarkoitus oli käyttää erilaisia värioppiin liittyviä asioita teoksen pohjana.Tein taulun moderniksi madonnakuvaksi, jossa olen minä ja lapseni. Tähän liittyy myös symboliikkaa Helene Schjerfbeckistä.
Lehmämaitonekka kerää aina ihmettelyjä ja ihasteluja. Pidän tämän yksinkertaisesta huumorista.


Nämä mokkakupit olen ostanut markka-aikaan. Ne maksoivat muistaakseni yhteensä 12mk, ja näitä on yhteensä kuusi. Kupit ovat käsinmaalatut, ja niissä on signeeraus P.Y 1951. Koska olen harrastanut posliininmaalausta, tiedän, että nämä ovat todella hieno käsityötä. Tekijä on todellakin osannut asiansa.
Raparperipiirakan alle voi sujauttaa ison raparperinlehden koristeeksi, se näyttää aika hauskalta!
Ps. Hermotipat ovat isomummuni vanhoja (hän ehti käytttää ne eläessään), mutta tuon purkin katselukin auttaa aina vähän ;)

7 kommenttia:

Onneli kirjoitti...

Johan tuli monta asiaa kommentoitavaksi:

Mietinkin mitä reseptiä kokeilit. Me nimittäin kaverin kanssa alkuviikosta kokeiltiin ihan samaa! Oli kyllä hyvää mutta yrjön näköistä kun ei pysynyt kasassa ja pohjakin semiraakaa vaikka yritettiin sitä kuinka ohentaa. Ohjeessa kun ei annettu sitä halkaisijaa eikä myöskään raparperien määrää. Ehkä oli samalla liian paksulti pohjaa ja liikaa täytettä...

Raparperinvarsia on vielä paljon, sain niitä isotätini puutarhasta. Kaksi erilaista piirakkaa tuli testattua Tampereella ja nyt sitten kotona jotain muita reseptejä kokeilla ;)

Meillä samanlainen lehmä maitokannuna, harvoin vaan tulee käytettyä. En edes muista koska viimeksi. Mies kun vieraille tekee maitokahvit vaahdottamalla maidon espressokoneella. Muunlaista keitintä meillä ei ole.

Ja heti tunnisti maalauksesi madonna-aiheiseksi! Tosi hieno!

Anna kirjoitti...

Mä esipaistoin sen pohjan, joten raakaa se ei ollut. Sitä vaahtotäytettä vaan tuli niin paljon, että se imeytyi pohjaan, ja pehmensi sen. Ehkä sitä olisi pitänyt laittaa vähemmän, tai laittaa ohjeeseen yksi muna enemmän, ja vähän enemmän myös jauhoja. Maku oli kyllä hyvä ja mehevä! Raparpereistakin tuli ihania, kun niitä marinoi kanelissa ja sokerissa. Tässä riittää nyt haastetta, muuten oli maut kohdillaan, mutta koostumus oli haastava.

Turun Tilda kirjoitti...

Hieno maalaus! Meidän äitillä on kans tuollainen lehmäkannu. Olikohan peräisin Tsekin matkalta tai jostakin toisesta Itä-Euroopan maasta...

Onneli kirjoitti...

Joo mekin esipaistettiin sen 12 min mutta varmaan just tuo täytteen imeytyminen teki siitä ihan sellasta mössöä. No, maku onneksi aina on tärkeintä ;D

liikkeella kirjoitti...

Mielenkiintoinen taulu ja upeat värit!

Anonyymi kirjoitti...

hieno taulu, inspiraatiota lars-gunnar nordströmiltä? schultz-köln

Anna kirjoitti...

Piti tehdä abstrakti/konstruktivistinen työ, joten inspiraatiota haettiin kaikilta sen suuntauksen taiteilijoilta :)