torstai 21. kesäkuuta 2012

Parkkisakkoja

Olen niin raivona. Sain kolmannet parkkisakot noin kuukauden sisään. Ensimmäiset sakot sain, kun hain tyttöni konservatorion viereisestä puistosta, ja unohdin laittaa kiekon. Olin pois alle 5min, ja siinä ajassa auto oli laputettu. Toinen kerta tapahtui melkein samassa kohtaa, ja muistan kuinka erityisen tiedostaen laitoin kiekon paikoilleen. Ikävä kyllä olin ilmeisesti sohaissut sitä niin, että kiekko näytti noin tuntia enemmän kuin piti. Taas tuli sakot. Kaiken huippu oli tänään, kun kävin lasten kanssa kirjastossa. Jätin auton siihen kirjastonpuoleiseen riviin, ja koska parkkipaikka oli lähes autio, jotenkin kiekko sitten jäi laittamatta. Kai minä ajattelin, että kun tänään muutenkin kaikki sulkee ovensa normaalia aikaisemmin, niin klo 15 jälkeen ei tarvitsisi laittaa kiekkoakaan puolityhjälle parkkipaikalle.
Emme olleet kovinkaan kauaa kirjastossa, ja kun tulin pihalle, oli parkkipirkko juuri laputtanut automme. Kuten lähes koko rivin. Yritin siinä sitten jotain ystävällisesti sanoa, kun ärsytti niin saakelisti. Parkkipirkko ei ollut kovin hyvällä tuulella ja ilmoitti minulle, että kannattaisi seurata kylttejä, kuten nopeusrajoituksiakin. Se oli minusta vähän tyhmästi sanottu. En ole koskaan, en koskaan saanut ylinopeussakkoja. Parkkipirkko sanoi myös, että kirjaston parkkipaikat ovat uudistuneet, ja rivi johon auton jätin, on nykyään vain 15min käyntejä varten. Hän myös lisäsi, että parkkikiekko täytyy olla aina, oli kello sitten mitä tahansa, kirjastoa koskevat samat ohjeet kuin virastotalojakin. No enpä tiennyt tuollaistakaan. Joten Lahden Kaupunginkirjastossa asioivat, olkaa erityisen tarkkoja, että ette saa sakkoja kuten minä! Minä opin näistä kolmista sakoista nyt sen, että autosta en poistu ennen kuin kiekko on paikallaan, ja varmistan vielä erikseen, että se on oikeassa ajassa. Laitan kiekon tulevaisuudessa myös varmuuden vuoksi aina, vaikka ei tarvitsisikaan.

En seuraa kovin paljoa politiikkaa, mutta kyllä nämä Lahden pysäköintisysteemit tuntuvat ihan järjettömiltä. Minulla on niin ikävä niitä vanhoja 12h kiekkoparkkeja kirjaston ja linja-autoaseman takana...Koskaan ei ollut kiire, eikä tullut sakkojakaan. Se oli selkeää ja helppoa. Nyt tämä touhu on kaukana siitä.

3 kommenttia:

lahtiska kirjoitti...

Täältä suuresti sympatiaa - tuollainen on niin ärsyttävää!
Makea laukku muuten tuossa aiemmassa postauksessa. Ja moderni madonnataulu on ihan uskomaton!

Anna kirjoitti...

Kiitos!!! Keskustassa asumisessa oli etunsa, kuten se, että ei tarvinnut mennä autolla kirjastoon:) Tämä on nyt se hinta, mikä vaan on maksettava. Ja kiitos kehuista! Olis kiva nähdä pian, mutta soitellaan, jos vaikka ensi viikolla?

lahtiska kirjoitti...

Ehdottomasti kesän aikana - ilmoittelen, kun kotiudumme täältä maalta.