torstai 31. toukokuuta 2012

Valkoinen mekko no. ?

 Näitä riittää. Ja näitä haalin aina vaan lisää. Nyt päälläni on Fransan valkoinen puuvillamekko (kirppislöytö). Tämä on ihanan japanilaishenkinen. Viihdyn ilmeisen hyvin yöpaidan näköisissä koltuissa. Tässä mekossa on täydellisen malliset ja pituiset hihat.

Pieni taulu, joka pilkottaa yhdessä kuvassa, on Hilma af Klintin näyttelystä ostettu postikortti. Näyttely oli huikea, muistan sen vieläkin ihan elävästi, vaikka aikaa on kulunut kymmenen vuotta. Tein tästä kyseisestä Hilma af Klintin työstä myös teosanalyysin modernismin ja nykytaiteen kurssilla. Se, jos mikä, oli mielenkiintoinen kouluhomma.
Buddhapatsas on muisto vaaristani. Hän on ostanut tämän Goalta. Olen todella onnellinen, että mummoni halusi antaa tämän minulle. Buddha oli aina vaarin yöpöydällä. Patsas muistuttaa minua hänestä joka päivä. Vaari menehtyi noin vuosi sitten, ja vieläkin on ikävä.

Buddha on veistetty ruusupuusta, ja se on paikoin halkeillut ilmankosteuden vaihtelujen seurauksena. Naurava Buddha tuo kotiin hyvää energiaa, ja feng shuissa se on yleinen symboli hyvälle onnelle ja vauraudelle. Sanotaan, että Buddhan pyöreä maha varastoi vatsaansa kaikki huolet ja murheet, ja muuttaa ne onnellisuudeksi.


Ei kommentteja: