keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Vaijeria seinälle

Meillä oli koulussa yksi kurssi, jossa piti ideoida yksinkertaisia mekanismeja tai ripustus systeemejä. Mielellään vielä roskistavarasta. Minulla surrasi ihan tyhjää päässä. Sitten keksin,että teen jotain vaijerista, koska sitä meiltä löytyy nurkista.

Koska vihaan verhotankoja (omassa kodissa), niin ajattelin keksiä vaijerista minun näköisen verhotangon. Idea oli, että vaijeri kiristettäisiin seinästä seinään kireäksi vanttiruuvin avulla. Ripustus tapahtuisi perinteikkäästi pyykkipoikien avulla. Näyttäisi siis siltä, että lakana olisi ripustettu kuivumaan ikkunalle. Joo, olen outo... No en sitten toteuttanut sitä kuitenkaan. Miehenikin on verhovastainen henkilö. Sen sijaan kehitin vaijerista ripustimen.

Ostin kaksi ovistopparia ja niihin porattiin reiät, joiden väliin vaijeri kiinnitettiin. Purin puisia Sinin pyykkipoikia osiin ja spreijasin ne kromimaalilla. Ujutin metallisen pyykkipojan keskiosan vaijerin välistä, ja kasasin puuosat paikoilleen. Ripustus on hyvin pitävä ja pyykkipojat kestävät isompaakin painoa, koska ne ovat keskeltä kiinni vaijerissa. Vaijeri kiinnitettiin meidän makuuhuoneeseen, jonka yhteydessä on 30-luvun tamminen kirjoituspöytä tietokoneelle. Vaijeriin voi laittaa pyykkipoikien avulla roikkumaan laskuja, tärkeitä papereitä, valokuvia tai vaikka lehtiä. Vaijeriin voi myös ripustaa vaatteita roikkumaan henkareilla. Kokonaisuudesta tuli sopivan kliininen ja karu. Silti jotenkin "hauska". Ja ennenkaikkea tukeva!
3 kommenttia:

Lilli kirjoitti...

Tosi kiva idea! Ihan täydellisen simppeli ja tyylikäs. Olen yleensä ripustanut joulun alla joulukortteja vastaavanlaiseen "naruun", mutta tuollaisen tukevamman version voisi tosiaan ottaa ihan osaksi ympärivuotista sisustusta. Kiitos vinkistä:)

Anna kirjoitti...

Juu tähän voi ripustaa vähän järeämpia "kortteja". Ja varioidakin voi loputtomiin.:D

Onneli kirjoitti...

Tosi kiva systeemi! Meillä on tommosta jotain ruskeeta narua pingotettu ja puisia pyykkipoikia, laitetaan kortteja mitä tulee ja kolme seinäkalenteriakin riippuu. Mutta toi vaijerisysteemi on kyllä paljon hienompi!