maanantai 7. toukokuuta 2012

Tehdään pitsaa

Lapset ovat useasti pyytäneet, että tekisimme taas pitsaa itse. Se on heistä hauskaa puuhaa. Silppuan täytteitä lautasille, ja he saavat täyttää pitsapohjat, kuten parhaaksi näkevät. Tänään kävi niin, että kun olin saanut pohjatyöt tehtyä ja oli kasaamisen aika, molemmat lapset painelivatkin pihalle. No, minä tein sitten itseksi kolme isoa pitsaa, neljä pikkupitsaa ja yhden täytetyn patongin...

Ensin tein durumjauhoista taikinapohjan kohoamaan. Sen jälkeen laitoin tomaattikastikkeen muhimaan. Teen kastikkeen niin, että kuullotan sipulia (valko, tavallista, shalotti yms sekaisin). Sitten lisään kuivattuja yrttejä( mm. oreganoa), tomaattipyrettä, luomutomaattimurskaa, suolaa ja sokeria. Annan kastikkeen kiehua paksuksi.
Kaulitsen pohjat ihan ohuiksi, uuni 275°c, laitan pohjien päälle kastikkeen, täytteet, juuston ja sitten uuniin. Lopuksi tuoretta basilikaa päälle. Tuli huippuhyvää!


Keittiömme on ehtaa 60-lukua. Saa nähdä mitä tämän kanssa vielä käy. Emme ole muuttaneet keittiössä mitään muuta kuin lattiamateriaalin. Aikaisemmin lattiassa oli psykedeelinen muovimatto, nyt se on valkoista epoksia.
7 kommenttia:

Anu kirjoitti...

Tosi mahtavaa, että bloggaat taas :) Sun blogi oli ensimmäisten joukossa, kun aloin blogeja lukea.

Itsetehty pitsa on ihan huippuhyvää ja jotenkin muka terveellisempää kuin pitserioiden rasvaällötykset..

Teidän koti näyttää todella kauniilta, olisi mukava nähdä enemmänkin kuvia sieltä :)

Anna kirjoitti...

Anu: Kiitos paljon, kiva kuulla! Varmasti tulee lisää kotiin/remonttiin liittyviä postauksia.

Elina kirjoitti...

Älkää tehkö keittiölle mitään! Kun luonnonvaloa näköjään riittää, noista ruskeista kaapeista tulee kotoisan lämmin eikä mitenkään pimentävä vaikutelma.

Anna kirjoitti...

Elina: Haluaisin kyllä säästää ainakin osan kaapeista. Tasot pitää uusia ja alakaapit voisivat olla käytännöllisemmät... Muuten keittiö on ihan hieno, jos tykkää kyseisestä aikakaudesta, ja mähän tykkään kyllä.

Liisa kirjoitti...

Ihanan tyylikäs 60-lukulainen kööki, ei ollenkaan tunkkainen tai pimeä.

Lattiasta olisin kysynyt. Miten päädyitte epoksiin, oliko kuinka arvokas? Tarviiko lattialämmityksen vai toimiikohan kerrostalossa ilmankin?

MS Ordinary kirjoitti...

Olen lueskellut blogiasi eilisestä asti uusimmasta tekstistä vanhempiin ja tässä kohtaa täytyy kommentoida. Upea keittiö teillä! Sitä ei uskoisi alkuperäiseksi. Haaveilen itsekin vastaanlaisesta keittiöstä, vaikka sitten uustuotantona. Teillä on muutenkin kaunis koti ja teet mielettömiä vintagelöytöjä! Ihanaa kun joku arvostaa vanhaa tavaraa. Kaikella vanhalla ja kauniilla sattuu olemaan myös erityinen paikka miun sydämessä :)

MS
http://aboutmissordinary.blogspot.com/

Anna kirjoitti...

MS Ordinary: Kiitos! Voi olla että keittiö on meillä vielä pitkään tällainen, sen verran hitaasti remonttisuunnitelmat etenevät;). Pidän kyllä tästä keittiöstä, mutta se kaipaa hieman nykyaikaistamista.