tiistai 8. toukokuuta 2012

Spelttileipää kuninkaallisesta kulhosta

Leivoin tänään focacciaa ja tavallista leipää. Tein "perus" leipätaikinan, paitsi laitoin sekaan spelttihiutaleita. Niitä on hyvä liottaa hetki lämpimässä vedessä, jotta hiutaleet pehmenevät. Oliivifocacciaan työnsin oliivien lisäksi myös brien jämät. Oli aika herkullista vastapaistettuna, kun laitoin vielä väliin voita ja tuoretta basilikaa.
Toisen leivän tein myös vähän erilaiseen muotoon, tuosta on helppo taittaa paloja irti.

Minulle on olemassa vain yksi ja ainoa oikea leivontakulho. Se on Sigvard Bernadotten ja Acton Bjornin suunnittelema leivontakulho Rosti-Mepalille. Kulhoja on valmistettu vuodesta 1950. Ne ovat melamiinia, joten eivät sovellu mikroon. Mutta sepä ei minua haittaa, koska meillä ei mikroa ole (eikä tule).
3 kommenttia:

lahtiska kirjoitti...

Tässähän tulee ihan nälkä! Nuo Margrethe-sarjan leivontakulhot ovat muuten juuri nyt Stockalla kanta-asiakastarjouksessa.

Anna kirjoitti...

Voi hitsi!!! Ja just kävin lauantaina stockalla enkä ollut tajunnut. Tarvitsisin näitä lisää, koska muutoissa on mennyt pari rikki. Melamiini on herkkää koville iskuille, joten jos kulho putoaa laattalattialle, se menee helposti rikki.

Anu kirjoitti...

Luulisi, että kulhoja saisi tilattua myös Stockan nettikaupan kautta samaan tarjoushintaan.. :)