sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Pohdintaa olohuoneeseen liittyen

Nappasin muutaman kuvan olohuoneesta. Olohuoneen seinät on maalattu valkoisiksi, mutta tarkoitus olisi maalata takan puoleinen seinä värilliseksi. Olohuoneessa on vino katto, ja maali korostaisi sitä. Ongelma vain on, että en osaa päättää sävyä. Joku lämmin vaaleanharmaa olisi turvallinen vaihtoehto, mutta olen vielä avoimin mielin muillekin ajatuksilleni. Joku puuterimainen alikylläinen värillinen värikin voisi toimia.

Yläkerrassa on kauttaaltaan tammimosaiikkiparketti. Ennen muuttoa se hiottiin ja käsiteltiin osmo colorin värittömällä öljyvahalla. Olen ollut tyytyväinen lattiaan. Se jäi nyt enemmän puumaiseksi, kuin mitä lakkauksen kanssa olisi ollut mahdollista. Lattia on lämmin, ja se kannattelee pelkistettyä sisustusta siten, että yleisvaikutelma ei jää liian kovaksi. Lattia ei kiillä, vaan siinä on silkinhimmeä pinta. Tosin öljyvahaus vaatii pientä ylläpitoa, huomaan että jotkut kohdat kaipaavat talven jäljiltä vähän ravintoa.


Asunnon originaali ikkunapenkki jätettiin paikoilleen. Se kaipaa pientä entisöintiä. Teakviilu on kulunut ja se pitäisi uusia. Ikkunapenkissä on lp-levyille kotelot, ja me säilytetään niissä kirjoja. Toisella puolella on messinkinen tai kuparinen kukkasyvennys 60-luvun henkeen. Huomasin juuri, että siellä on lehtien lisäksi kaiken maailmaan roinaa.


Eamesin Herman Millellerille suunnittelema tuoli on 50-luvulta. Se on alkuperäisessä, mutta hyvässä kunnossa. Tuoli on siro ja siinä on todella hyvä istua. Tosin tuoli on yleensä varattu, kiitos kuvassa olevan kissan.


3 kommenttia:

The White List kirjoitti...

Absolutely brilliant blog!!! Glad I found it! You're pretty amazing! Looking forward to seeing more from you! Have a great weekend!

the-white-list.blogspot.com

The White List kirjoitti...

Absolutely brilliant blog!!! Glad I found it! You're pretty amazing! Looking forward to seeing more from you! Have a great weekend!

the-white-list.blogspot.com

Anna kirjoitti...

Thanks a lot!!!!